又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike

係歐洲人好憎人無啦啦影小朋友
1)我冇講過要同班大陸人聯合抵抗外敵。

我只係話係外國,尤其英美歐加澳,呢d白人為主的國家,

最肯幫香港人的其實係東南亞華人>大陸人=黑人=南亞中東人=其他有色人種=日韓台>大愛白人

全部都係CCtoy 最睇唔起的人

2)你係外國,無論直接定間接,都冇可能避開大陸人/大陸野。就算你話你絕對唔去唐人街,你都避唔開食廣東菜/中菜(主要係大陸人台灣人開),華人超市(主要大陸人開),大陸貨,教會,華人團體,仲有你仔女的華裔同學及家人,你的華裔同事(主要嚟自大陸)

3)融入當地社會?吹水就容易,成個CCtoy 大部份人都冇試過去白人的宴會/party/活動,成場都只係得你一個非白人啦
(唔係讀書果陣喂威喂果d活動)

就算你話你好有誠意同白人交友,
始終都係隔左一浸。
除非係第二代,係當地出生同成長先有機會講融入

如果唔係,人地講個笑話你又唔明,話題又無

最後搵朋友咪又係返唐人街
1)條片一開始條女俾人兜把打埋去的地方
就係英國——其他地方唔清楚係英國定德國

歧視情況係點——-有片有真相

2)你自己都講左工作上會接觸大陸人啦

3)你的仔女原來又唔駛接觸大陸人同學及佢地的家長。

你成家人唔駛食中菜,你唔駛買中式食物及日用品,仲唔駛接觸華人圈子。

有的話咪即係我講緊嘅野囉
o係英國最friend既梗係波蘭人同烏克蘭人同聲同氣又一樣人在遠方

西班牙人都好好

(btw 英國佬歧視英文差既外來人)
會唔會轉其他地方住?

可能佢地真係無遇過,所以理解唔到你
收皮啦,講撚到中國人打救你咁,仲講撚到無咗中國人唔掂咁

咁撚鍾意痴埋佢地度,唔使走都啦,再唔係去過羅湖口岸囉

當呢度既人無見過世面咁

就算我去Asian market 都唔代表我要去中國人經營個度買啦
最肯幫香港人的其實係東南亞華人>大陸人=黑人=南亞中東人=其他有色人種=日韓台>大愛白人

講得出真係當呢度無人出過去咁
你搞清楚左膠同左派未
屌左膠係屌佢地雙重標準
blm就支持要生要死
asian比人搞就唔出聲
仲有班左膠對住支那聲唔敢聲
唔屌班左膠屌邊個
大家必須搞清楚,外國的月亮不是特別圓,但香港人身在香港也遭到政權排擠和歧視,那才是問題所在。
唔會啦,睇下幾時返得去先走

一交左按金要住埋下個月,唔係會蝕左;

二而家自保果兩個手段再俾人捉到衰多次可能好大鑊,都唔太想出街

三暫時隔離鄰舍都算係正常人,除左有個物理上應該真係有啲弱智外,但沖過去屌過幾次就收斂左冇乜野,轉個地方即係換過班人,我咁好腳頭轉頭撞正啲極品真係仲大鑊
係餐廳影相佢地都好憎, 我見過有D講到明唔比影
讚下佢nice karate
係外國作為少數人種生活係要厚面皮d
真係諗清楚返香港,唔諗其他地方? 我有諗過愛沙尼亞、丹麥或者比利時

有時間寫吓post 分享一下,成撚日有班連登仔係度9吹
恰鳩完你冇後果既話就會繼續恰
人之常情
你只是一個自悲的中國人
多謝你嘅資訊
我喺香港住咗26年 今日先知原來得元屯天有公屋
人地鬼佬教育係比人蝦就要同人開波,亞洲人教育就係龜縮
https://www.youtube.com/watch?v=LsQelTgpbB4&ab_channel=%E4%B8%89%E7%AB%8B%E6%96%B0%E8%81%9E%E7%B6%B2SETN

好心個女仔學下佢地美國d oppa幾咁勇武,打到d 黑人屁滾尿流
1992年洛杉磯暴動 韓國人和黑幫發生槍戰 從此無人敢招惹他們
https://tw.aboluowang.com/2020/0615/1464962.html
其實我唔太鍾意動氣同人嗌,所以一向都唔會開post講廢事同人嘈,係喺依度有啲野迫住黎先冇計

加上老母細佬都冇打算閃,我自己覺得好多野都係賭,真係西起上黎有乜事同佢地死/困埋一堆都唔錯,幾時都有適合既人同唔適合既人架啦,種種跡象咪話俾我知我唔係適合既人囉

係憎啲世外桃源撚姐,好既係人都知有,但西既就收收埋埋否定曬連考慮都唔太想俾人考慮衡量,陣間真係氹到有人一家大細過曬黎又搞唔掂咁點算,我真係喺度聽過啲咁既野,雖然我都知信既人都有責任既
呢個係我的觀察
係外國最肯幫香港人
東南亞華人,大陸人,黑人,南亞人,日韓台,大愛白人

你可以同到非大愛白人做朋友
係你同CCtoy班人的本事,
我呢d廢柴冇呢個本事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞