又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
呢班expat 好多都係因為鬼佬呢個身份先有份工
講真材實料得好少
連登仔乜都鬧人左膠 冇左派幫你地本bno一早變廢紙
外國wfc香港添啦到底有咩連登仔係唔反?
有啲歧視係應該嘅 好似中東婆成身包頭咁 大陸喱老奉唔守規矩
唔通信左膠話文化多元 要人地包容你咩
梗係你冚家融入人地架啦
又一活係幻想世界的人

同大陸人接觸,交友,支援係現實,
無可避免

係外國,你唔同大陸人交往,
已經冇左一大部分肯同你交往,
同埋支援的人

只有連登CCtoy 班人先至無知到講
I am not Chinese 就唔會被歧視
同班白人真係歡迎你
阿伯你梗係敢,壯年鬼佬大漢呢
你還手上左報,
連登鬼佬又笑鳩你唔玩得,
少少事就郁手郁腳正華人賤種
I am not Chinese呢句就真係on9

但係你講到外國歧視嚴重到要同班大陸人聯合抵抗外敵咁款會唔會太誇張?

歧視係有,但我唔相信有咁嚴重。或者你係外國住咗咁耐,你可以分享吓你自己嘅經歷
中國人
總括而言幾好,可能我好合作掛

第一次上我孖葉果個就好撚cool,乜都十問九唔撚應,剩係對住部電話入資料同影我啲野,另一個應該冇咁experience應該算後生啲果個就幾好吹

第二次佢地get到我係俾人撩先打人就3個都幾好吹

兩次喺館內啲人都唔錯幾有禮貌,一入到去就拎曬你啲野入袋抆曬你身上面既繩,問完個人資料後會主動問你要唔要館內法律顧問?(應該咁釋掛),之前我仲擔心乜証件都冇要押我返屋企拎點知唔駛 同lawyer吹左幾句後,之後就影指模,"問"你有冇紋身同係乜黎,採口水拎dna,就掉我入臭格

臭格單人房黎,好乾淨下,標準四幅牆近天花寫住預防犯罪hotline,度門可以開個隆俾佢睇你同遞野俾你,不過就好撚凍佢地收埋我件風褸得件背心就更加凍,有張由帆布冚好既石床,被都係帆布黎好撚柒簿,不過會有灰色類似superwarm幾暖下既灰色長袖T做贈品可以俾你帶埋走,咁我就拎埋返屋企

Madam耐不耐會問你飲乜同落幾多糖會有次nhs既人問你駛唔駛精神輔導野食就清一色好撚細兜又難食既茄汁雞飯俾埋支摺紙皮匙羹你,不過我食左好多盒不過四面牆都幾屈悶下,所以成日聽到隔離啲death metal,我就標準動作問佢地拎多三張被然後西冧訓

第一次我要求廣東話translator,然後個隔左個零鐘後lawyer黎我房同我講你照interview都得啦,等埋translator你最少聽日晏晝先有得interview,interview用錄音既第二次我都冇要求到; 第一次應該玩左我十個鐘,第二次留左我廿零個鐘,同埋依度好似唔會主動俾返record你,兩次都冇俾返我,包括我簽左既caution.

裡面啲人普遍都有禮貌對我面口都唔錯,好跟規矩做野,兩次都落孖葉,然後q到實一實驚死我會走咁,押上架好似捉狗隊咁既車時都仲係鎖住,到差館前個密封等侯室先會開返,然後一左一右踏實我膊頭坐低直到入到館為止
想知邊區
我係英國十年有多 真係一次都未當面比人歧視過
背後既就有都唔出奇
黑人會企出黎
asian唔會
有乜所謂

我覺得住都住得唔自在講乜留喺度姐,班仆街喺面前頂住條路挑機又溝通唔到搞得過唔通企定定俾佢撚咩

不過而家架餐同打交都caution過都唔係太想出街,依啲common野轉頭衰多次可能真係要入冊
其實以牙還牙OK
細個係UK讀中學
有班鬼仔係咁支那話同我講'你好你好'同我打招呼
我已經講明' I DO SPEAK ENGLISH'

有次嬲咁得制開尻鬼仔波
打到佢爆肛以後都唔敢咁講
呢個世界根本欺善怕惡
想知你住咩城市

點解咁多人挑機

痴撚線地方
可惜好似你咁嘅黃種人少之又少
man,stretford果邊

第一次俾人拉係liverpool lime st站,第二次係依度輕鐵站對出,行過去輕鐵站果邊條路暫時比較多啲出事
好彩我住南部

暫時未遇到呢d麻煩野
笑撚死
呢樣真
淨係識搵錢嘅賤種
依度食煙好撚貴,電子煙會平啲

果條路我要去車站上面間野買e pen pod焗住要行,不過而家乜都唔做得廢事出街就一次過買十幾盒擺喺屋

遲啲就食曬打算Amazon買算,如果佢有我果支野既牌子既話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞