又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
歧視少啲囉點都會歧視始終都係亞洲人
真係响條街 180度轉身跑? 有冇火影跑咁快?
會唔會講吓你係公司遇到咩例子,你有咩辦法應對
仲要原來2年前
講真 呢兩三年都唔好去歐美住
人地唔係歧視佢國籍係歧視佢種族,所以就算人哋認佢係美國人都唔代表唔會趕佢走,兩樣野黎,係外國本身種族係一個issue,係得香港人先剩係得國籍概念覺得拎咗外國國籍就搞掂,人哋真係係歧視亞洲人,好大原因都係啲中國人累事佢哋人多做嘅衰嘢又臭名遠播去到邊都搞china town搞黑社會霸地頭搞圈子搞到其他亞洲種都受牽連
唔會啦,香港人冇咁蠢,識得投訴,一定 complain 到佢地死
話鬼佬唔識分中國人日本人香港人韓國人台灣人嘅,你又識分印度人尼泊爾人斯里蘭卡人巴基斯坦人?笑美國人唔識地理,你又數得出南美洲或者非洲10個國家?你投訴鬼佬笑你眼細識功夫食狗肉,你咪又係一樣當所有印度男人係強姦犯菲律賓人係殺人犯。問心你敢講你無聽過笑過皮膚黑啲嘅女仔似賓妹?褒義定貶意多?根本所有人喺其他國家嘅人眼中都係膚淺幼稚歧視,香港人更甚,人哋對自己不公就只會當自己係唯一嘅受害者,所以冇諗過其實自己係其他情況都係施暴者
巴打住英國邊區?
咩情況下遇到

其實英國好多痴線佬
我通常離遠見到啲人奇奇怪怪會行開D

我有白人local friend 生得細粒 係London屋企附近都比癲佬撩
佢都係急急腳走人就算

Asian 就更加容易比癲佬撩 或者鬧你Asian
依個本身冇挑機意思就急急腳行開

有啲你feel到真係有危險又一望落去就知冇得搞既梗係即刻跑啦,唔通有型有款咁對峙完俾佢㩒住黎打咩,點知佢地會唔會玩winner takes all

不過試過有次啲撚樣會追既
德國依d垃圾國家就算撚數啦,歐洲毒瘤嚟
well said
東亞最man就韓仔
Stretford果邊

好多情況下都有預過喎,比較多既咪行去輕鐵站買e-pen pod時預到囉,有4次左右
男都可以屌白人, 有咩問題
阿雞? 黑鬼當你白鬼, 白鬼當你黑鬼
呢度都大把人唔當新移民係香港人一樣啦
口音,衣著,冇影響他人嘅行為乜都笑一餐
做同事嘅專登玩野都見/聽唔少
呢啲野邊度都有,係外國死咬嘅咪用拳頭解決
笑撚死
香港人熟習起底、港式批鬥、各樣投訴門路,比邊條鬼仔鬼妹歧視嘅話,一定搞到人哋俾人炒、全家雞犬不寧
"外國人唔戴口罩"呢種stereotype算唔算係種族歧視
講真沙士前香港都無乜人識戴口罩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞