又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
澳洲先西利
白人:*歧視黑人*
連登仔:BLM死全家!黑人弱智!哪有種族歧視,佢地只係想要特權

白人:*歧視黃種人*
連登仔:種族歧視是真的嗚嗚嗚正white trash我是左膠大愛撚
華人DNA怕事
外國打交根本好小事
就算成人打交比狗拉到都唔無乜野
你d經歷都幾誇張下
英國Wales
歧視黑白啡都有試過
都係叫chink/ching chong
通常都係回佢一句pathetic就算數

武漢肺炎之後多咗
試過係Cardiff大街俾人圍
話我carry virus 仲三條友圍埋我到
兩件白人一件黑人細路
我想走又係到塞住條路
後尾有警察行過解圍

自己經驗主要出口出手歧視都係窮人不分種族
中產知識階級未試過
澳洲睇邊度啦,Syd Mel呢d大城市本身已經多各國人就好好多,d細town仔就嚴重d
嘩巴打

你響 Cardiff大街都比人圍!?
邊條大街?木馬果度?
Man/Liverpool係咪真係咁雜
之前睇其他post都係屌個區
自己淨係住過Wales同London真係唔知上面咁雜
Liverpool我住過一星期。覺得好雜

Cardiff我住左咁耐覺得好安全喎
我腳頭仲好好tim

由落機第一日一路久唔久出事到兩個禮拜前要搞既野都搞曬唔多出街先冇乜事

正確啲黎講都仲叫有事,幾個禮拜前同人開拖個傷口冇好變左做粒好大既眼瘡生左喺眼角眼窩入邊銀銀住腫下腫下咁,今日先消左腫
係呀,過黎諗住住3個月體驗下睇下咩環境,點知而家困左喺度
噴黑塊面咪有人岐視
左膠同右膠擺明唔係同一班人
嬲個時谷住道氣自然敢
話真係一個又唔太算,其實仲有啲谷友既,不過佢地見我成日出事呻,水唔到我係幻覺黎就唔多理我

有個直頭見証住我第一次喺度俾人上孖葉俾人拉
點解會問有冇紋身,以為你係啲gangster
Brisbane勁撚差
Mel果陣坐subway最撚驚
啲人睇完Footy飲到醉曬就嚟料
因為佢收左我件風褸,咁我著住背心兩隻手同心口真係有紋身嘛

不過冇影相,剩係問仲有冇同個圖案係乜黎
養兒防老,愚孝,順民同埋感謝黨
去英國冇比人撚過算唔算好彩
見識少未去過其他歐美國家旅行
係咪真係行過都會比人玩
東方智慧就係縮骨算爆老撚土
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞