又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
喺支拿大呢邊韓國/越南啲人白鬼都唔會亂惹
李小龍?
依家離開香港係逃難,唔係嘆世界,唔理得咁多
港人外逃,首選梗係台灣
咁佢地又分唔到既
不過如果個人絲絲縮縮 去邊都會人蝦
入屋村都會俾童黨打
所以俾人racist 唔出聲既都係抵撚死
Hit the nail on the head.. 除非本身撇得甩嗌人差仔,賓賓,同埋其他偏見嘅話都唔怪得人咁多
有人話,去到外國要同大陸人埋堆,搞搞下用乜易畀中國領事館招攬埋。。。。。咁遠走到去英國為乜?成件事錯撚晒
事實大把痴線佬屌晒所有亞洲人啦
就好似有啲人憎黑人
唔通仲同你分岡比亞定烏干達咩
唔好諗得咁美好啦,仲招攬,直頭搞撚你啦

最撚搞笑話佢地好friendly 好肯幫人,一知你黃呀,就搞9你啦
點解呢個post入面,好多人驚驚青青咁?舊年上街果班人,同依家上連登既,係咪同一班人?相隔一年無晒勇氣?
左膠 = 黑人特權 + 政府親中
香港人相反,得上網惡
垃圾人種點會有人鐘意?
條片夠晒寫實

喺歐洲遇過啲同片中一鬼樣嘅人
佢地好鐘意好hyper咁走過嚟
似飲大咗 唔知仲以為佢好熱情同你玩

直到你聽到佢講chink chong之類既字
先發現佢係就係玩緊,不過係玩鳩緊你
我無試過移民,但風險應該同地區有關,
係香港,亂咁去圍村,一樣畀鄉黑搞,車胎都放埋氣
就算係旺區,香港人同香港人,香港人同大陸人,都不時有互屌衝突,係依家疫情少咗大陸人,以及香港人都少咗出街啫,
論口碑,好似加拿大>美國>英國>澳洲,驚畀人搞就去加拿大,成街香港人,係天氣比較凍
去外國長住要租屋前最好做下資料搜集
睇下想落腳嗰區乜料
情況許可最好自己親自去一次睇下

我返intern 個英國同事
Local 英國白人 米九咁高
幾十年前喺london 東面住嗰陣都畀人搞過
仲差啲打交
外國迷kpop都係on9多 對asian迷kpop嗰班更on9
染白自己做白人啦賤種
自己民族都睇唔起真係賤過狗
真係唔知我既民族有你呢種垃圾
呢條女自拍畀人打,但COCO哥周圍自拍又無事,呢D嘢真係睇好唔好彩。
社會鐘擺理論
好多人仲對支那有一絲幻想

諗住佢地當中會對我地香港有一絲可憐

事實係99%支那人恨不得我地香港人全部死清光
呢個世界無樂土,外國歧視一定有,但要視乎香港變得幾差。

情況有如,當年大陸人游水落嚟香港,佢地唔知香港人歧視大陸人?有時候根本無得揀

如果香港有新疆集中營,而手上只得BNO護照,咪又係無得㨂。
連登仔剩係識分香港、中國、外國,都未講歐洲大把唔同國家
就算齋講英美澳鈕加,撻撻地方都唔同文化

班「外國=歧視」既人,其實同班鬼佬去到日本之後,覺得「亞洲=有禮貌」,然後覺得中國人好有禮貌,有咩分別。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞