又話德國呢個國家好左膠大愛既,個黃種妹去比人歧視到hihi

792 回覆
283 Like 37 Dislike
1)何不食肉糜。
CCtoy:只要融入當地+I am not Chinese 就冇歧視

事實係local 唔會當你係同類,最盡都只係做到佢地的食客/普通朋友,絕對唔係自己友。

大部份local 只會視你為嚟搶資源搶福利的蝗蟲
(香港人連同種同源的大陸新移民都又打又鬧
去外國原來鬼佬會歡迎你)

2)有片有真相
係街行都俾人兜把星,
武漢肺炎下,去pub同醉酒佬挑機 。。。
唔鐘意影可以講,人地女仔一個,洗唔洗下下都肢體衝突呀,你係香港懷疑人地影鳩你,你都唔會一野撞鳩人啦。
已封鎖會員 DCC001
我都係外國住 你無撚on9 喇
出國仲縮係唐人街同d人互含
俾人racist 無人幫到你 身型細粒就帶防身用具係身
唔夠打都要打 一係就跪係度幫人含
Racist 既根本同政治取向無關係
所有人只會恰望落去廢既人 (即係你)
歐美國家歧視嚴重,尤其針對亞洲人,連片都拍埋—-- CCtoy 融入當地就冇歧視,係條女挑釁

歐美國家失業率越過10%,大批本地白人都失業——CCtoy 四圍都係工作,好易搵工

香港人對大陸新移民/大陸遊客都又打又鬧——-CCtoy 香港人好高質素,外國人好歡迎香港移民

木耳騙局已反映CCtoy 班人的邏輯思維好有問題
根本離晒地

「人地叫女前輩豬西可能只係保護女前輩,費時你班連登毒撚癲到起埋人地出黎。」
By HKU Philo 濟癲(已笠水del ac)
CCtoy 監蠆同大家分享美好的移民生活

你所有野都岩 但唔代表就要群埋堆賤種藍絲華人度
人在外地生活係難 但鬼佬地方點歧視唔公平都好
你堅持,performance 又好總會有機會
你群左華人就一世困係佢地唐人街個世界
1)智力正常的人係會吸納更多人企係自己果邊
只有CCtoy 先會鬥黃,踢走晒唔係最黃果班人

令自己的圈子越來越窄,越來越少人支持

2)係外國,local 白人係最難令佢當你係自己人——事實係你的確係外來人嚟搶資源
並唔係堅持話自己融入當地就得

我講嘅唔係hi bye friend 或食客,
而係可以俾到支援你的朋友
無論佢係乜種族及國家的人,
只要我觀察到佢係好人
我都會同佢地做朋友
我就係為左逃離華人賤種文化先出國
你有你生活取向 不過如果將自己個生活圈集中係唐人街
不如直接返支那 生活仲好
記得我2010年時去過德國
法蘭克福都好啲
班堡都遇過人挑我機
話我好攞住相機周圍走
佢話Your eye is camera
又問我係咪Japanese
個刻都幾驚
即刻閃走
1)何不食肉糜。
我都識講融入當地啦。

樓上果堆友講到自己完全脫離大陸人
但佢的同事同客戶又咪大陸人

幻想永遠係最好的

2)
我有不同種族的朋友
但會避開白人至上,大陸戰狼,有精神病的人

香港人我會揀黃(冇暴力傾向),中,淺藍
令朋友圈最大化
睇你決心
我係荷蘭讀書做野都同大陸0關係
同事朋友客都無大陸人 (當然我無特登避)
Btw 你第二句露左底 呢個forum同你既取向係兩極
我建議你想搵共嗚既上返香討
要走的人係CCtoy 果班離地人:

智力正常的人係會吸納更多人企係自己果邊
只有CCtoy 先會鬥黃,踢走晒唔係最黃果班人
佢地既極端同你去搵海外華人互含無關係
我只係話你既思想同呢個forum大部分都唔同
不論CC台與否
我試過喺英國比人淋水
1)又一件智力有問題的人

同海外華人及有色人種交朋友係現實問題
並唔係互含

2)你咪繼續鬧黃囉
越來越少人聽你地支笛咋嘛

係英美歐加澳,呢d白人為主的國家,
最肯幫香港人的其實係東南亞華人(藍絲),大陸人(支拿人),黑人(加架),南亞人及其他有色人種(蝻/IS恐怖分子),之後就係大愛白人(左膠)
連登CCtoy 班人開口埋口都狂Diu
呢班會幫自己的人
咁依個又唔可以話佢地錯喎

有啲識分仲會同你兜,喺差館裡面聽過句冇頭冇尾既幾滾動,不過大前提係要佢知你國籍先
無講過同minority 做朋友有問題
但藍黃上好有分別 無話邊個高邊個低
只係我既然係為左脫離自己唔想要既野先出國
有乜原因我要同佢地係度互含
你呢d on9先係eastern Asian 俾人歧視既主因
一世係條唐人街唔去主動改變
咁顛其實咁樣算唔算係hate crime
人根性就係排外,好似連登都叫人賓賓黑鬼,有錢就笑9窮人,英文好就笑人grammar差。

咁講去邊都會係咁,去得英國就要接受可能遇到被歧視,要種族和平係需要時間磨合。
你唔同佢死過就抵撚死
你一個唔反抗佢玩開有下次又搞過Asian
你同佢打獲勁既佢以後唔敢咁玩
比其他國家既人歧視惨,定係比自己人愚弄慘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞