《重來一次的足球人生》

987 回覆
87 Like 3 Dislike
我都係
好好睇呀
近年足球發展迅速的卡塔爾也是能排在亞洲前十的強隊,蕭智堯清楚記得港隊每逢在國際賽遇上他們都不免慘敗,但在強大的日之國面前卻還是相差甚遠。
日本這次派出的U-14陣容基本都是U-15的候補人選,因為正選球員在國內還有不少比賽要踢,監督本著給予年青球員更多機會的想法便徵召了次一級的人選。

「彰,點啊,我啱先幾次入楔時期都好完美呢?」已是日本U-15當家射手、今場輕鬆上演帽子戲法的倉野尾一志本還得意洋洋地想向主動踢B隊的隊長炫耀一番,但對方的表情看起來卻有點不以為然。

日本就u-15 香港得u-13
每個地方嘅梯隊制度都唔同
我都係自己作一個出嚟咁

港隊的梯隊制度其實改過幾次,也會因應當時各種不同賽事的要求而有所變更,不過大致上還是以U-9,U-13、U-16、U-18、U-21、正式隊這樣的方式劃分。

原本有諗住港隊加幾個U-16嘅14歲球員入嚟帶住之類 不過唔想開到太多分支就無安排到
我意思係呢一類國際賽就算係friendly 唔係應該都係派返同一個 grade嘅u隊出嚟踢?
點解日本係派u14 香港就係u13?
我諗法係咁嘅 比如話今次大賽係邀請U-14
咁故事入面香港得U-16同U-13,14歲嘅人就要喺U-16度叫過嚟幫手,咁不如直接出U-13費事有斷層(所以我原本有諗加幾個U-14嘅人嚟幫手)
日本可能係U-15同U-12咁,咪留啲15歲嘅唔出,帶啲13同14歲嘅人嚟練下
其實都係個人想像 始終未踢過港青
不過我都唔記得講清楚,日本嗰四個人都係14歲無超齡
終於明個玩法係點 可能我miss咗之前啲內容就以為日本有特權 可以出u15
冇記錯嘅話 港青係兩年升一級 即係u10/u12/u14/u16/u18
利申我都唔係好記得 有錯請指正
喺嗰個時空2020年Ozil有冇俾人雪
茹子
今集完未?
肚屙緊唔知有無睇錯
//但在強大的日落之國面前卻還是相差甚遠。//

應該係日出之國先岩?
奧燒俾人雪係2020年嘅事 梗係有
完咗了
咁今次停唔停?
因為都準備1月停更
所以呢幾日照寫埋佢
不過話就話停更 應該都會間中up一話咁
原來已經改左 自
始終係之後先改 有疑問都正常
踢埋日本先停得唔得
希望A隊可以踢日本同卡塔爾(咁我地先有得睇架嘛)
應該會喺開波前停 然後停更期入面少少咁更
(主要原因係呢場我想寫得好睇少少,同埋會涉及好多之後嘅劇情,唔想太馬虎)
不如寫曬場波 然後先一次過po曬上嚟?
一場波幾日先得一part會睇到好辛苦
巴打又可以執靚啲detail位
都得 不過等陣個post靜足成個幾月好唔知點咁
我再諗下
我支持日日有 keep住去既
咁先有動力日日mon post追

同埋無左日日更既習慣 之後好難Pick up返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞