[hea game]PES 2021 討論區 (4)不像的末落遊戲。歡迎新人,有問盡答,建議大家俾啲耐性熟習隻game

998 回覆
1 Like 1 Dislike
頭尾抽都中迪比 仲以為尾抽係包皮
電腦曼聯係咪無敵㗎 打咗勁多次都打唔贏 自己啲人成日面對面傳失波 控波又唔知控咗去邊度
利申pes2010之後冇玩過
咩難度如果係頂尖或以下 係咪球隊精神太低
或者戰術適應度唔夠
控波背住對手方向r2會屎忽德住身位控得好d
用利記玩緊頂尖 啲隊友走位走到撞埋一齊仆街 換人嗰下啲人會停一停 我好似打左三日夾夾埋埋應該差唔多有20場都係打唔贏 其實係咪我太廢
降低一個難度
電腦曼聯係咪無敵㗎 打咗勁多次都打唔贏 自己啲人成日面對面傳失波 控波又唔知控咗去邊度
利申pes2010之後冇玩過

你講呢d原因都唔關電腦曼聯勁唔勁事都係隻game整廢你隊波幫你增加難度咋嘛
簡尼守龍好撚屈
岩丫 我一開始玩都係職業 玩慣左太易先升頂尖
玩利巴打講果d似係d人唔岩戰術/比賽風格唔夾
你d戰術有冇改過 班球員有一版寫佢對唔同戰術適應分數
我今日玩頂尖開季10場都贏到 係有時劇本波會明顯屈機好撚難打 只有累積技術唔識打打到識
我用緊迪基亞都好掂,印象中幾乎無甩手&蝦碌野,出迎好快、時機好準,對高空波都應付得好好
好用過艾利臣,艾利臣間中就有啲低能嘢
另外,卡斯拿斯應付高空波=屎
Ps. 個人經驗
其實睇打法,之前都講過:
收後、防守反擊:防守型門將
高位壓迫、主攻:進攻型門將

你會見防守型門將果D球隊都係打防守反擊
所以根據自己打法、球隊戰術揀門將
我個人覺得簡尼最大優勢只係常駐B狀態,可以帶少個後備門將,帶多個其他位置既後備
各位觀眾!巴塞icon第15抽!
簡尼得188都勁?
ML有無得關左經典球員?
唔想見到兩個牙朗兩個美斯
轉第2個patch 個patch問題
我兩隻係經典隊 ml唔會有傳奇出現
edit mode調個球員入原game果兩隊經典隊之後先開save
真係衰在粒波既物理 傳波好快好準但粒波輕飄飄冇咩feel
pes不如執左佢幫fifa整真樣算啦 收多份錢我唔介意
真係好撚垃圾丫 垃圾ai垃圾物理
隻game整唔到似樣就係操控到改到你控制唔到扮係難度
梗係難啦 龍門任你搬 吹你唔漲
我真係諗唔到除左有魯營同法迪呃疤狗玩之外
喱隻垃圾到底有乜係吸引所謂控傳gameplay剩係呃新手 改勁ai咪算囉 改到我隊人奇奇怪怪玩落有強逼症
硬掘掘好似生秀機械人咁 一玩難d就現哂形
可能因為隊波未99精神同戰術果d 但都原班人馬戰術有90精神 我真係無法忍受喱個gameplay到升爆
咁樣真係寧願玩返fifa算 係就係直線溜冰屈速悶d 好過比pes受氣 fifa都有劇本波 但都冇pes咁漏屌好似試緊你eq底線咁 兩舊屎食黎食去 足球fans真係好犯賤
我係咁改戰術同比賽風格 原來咁大分別㗎 我今晚返去搞搞佢先
我打pro club輕輕鬆鬆

pes基本上係聽住網台鳩打就算,反正都係睇隻game俾唔俾你入姐

我隊波已經廢,仲一場中五次門框迫害我
其實打頂尖其他隊都冇咩野 係曼聯唔知做咩勁到咁
No no
我用巴塞隊,紅卡同隊再有加成,勁好多
主機無舊現役
黑波85+
金波80-84

底色
紅=經典時刻,入返果隊能力+2,長期B態
金=經典,長期B態
綠=POTW當週精選,勁過普通
紫=精選球會,同POTW
灰=普通現段
但依家應該乾燥咗唔係更潮濕,應該潮濕先會令佢壞壞地架?

試下揾個膠袋連米裝住焗下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞