[hea game]PES 2021 討論區 (4)不像的末落遊戲。歡迎新人,有問盡答,建議大家俾啲耐性熟習隻game

998 回覆
1 Like 1 Dislike
我好少放過頭波
佢地果啲好悶,成場波一到腳就大Q斬上去博你電腦派膠
offline玩家真係想喊出黎 見到個cm有新野 諗住都ok
但遊戲既主菜始終都係gameplay 估唔到fifa整到鼓勵進攻 防守果部分被無視
速度同直傳已經夠屈 仲要比我見到d防守ai收步,唔補位唔郁無視帶波條友 真係玩到想嘔血
姐係同我講:黎啦 快d入我波啦 比你入啊 開唔開心啊
我覺得咁我不如去玩pes既職業難度 都係咁上下容易仲冇乜劇本添

諗起之前何wayne玩pes黎講佢d足球理論打飛機 雖然得啖笑 但有樣野佢講得幾有意思
就係足球game係節奏上既轉換一直都做得麻麻 成場波踢落去由頭到尾個速度都係一樣咁
fifa本身遊戲速度已經偏快 雖然球員加速跑起上黎有feel過pes
但係唔知點解係後場猜波同前場打快攻 個節奏都係一樣咁快
玩落成場個節奏速度都係一樣 冇話邊段慢少少 邊段突然好快好有feel
隻game係慢唔到落黎
再係咁 我驚我遲d頂唔順要買pes 但諗起個劇本又有d卻步
唉 雙修修到今年 好似兩邊都冇一隻可以安心玩得落咁
唔玩最難應該唔洗怕劇本?
ml既頂尖或以上其實都有劇本 愈高難度愈明顯愈多
問題係你玩頂尖或以下(姐係職業) 你會去到一個樽頸位又會嫌易左少少
但升高個難度去到超級球星通常又會頂唔順
姐係頂尖同超級球星之間應該要加多個難度 咁會balance d
好多人都係卡係頂尖同超級球星之間
覺唔覺打風個network西西地
73場 解剩最後一個教練
strong
點解啲後防成日派膠㗎硬直企定定睇住個波起腳邊唔拎 欄咗個波又行開俾返人點攪呀
我覺得就好似兩間餐廳食同款野咁
fifa就食十次都係淡茂茂無味 食你唔死咁
pes就幾次好撚好味 幾次食到肚屙咁
玩pes至少會有時玩得開心/發髀氣fifa真係覺得浪費時間
打機剩係為左贏 而唔係追求足球過程咁
應該關狀態事
一個B三個C,全部箭嘴唔係斜上就平...
配合99...
但成日派
線上挑戰杯都掛機係咩玩法
個黑波唔係要贏哂三場先有咩
好一個解釋
擺3個精選球員做後備拎1000導師
好頭痛
fifa係有錢有資源但係就唔去搞好offline ai
pes係整game既理念上係比fifa更加想去模擬真實踢波既感覺同節奏
但係又走去加個過左龍既劇本破壞個gameplay
仲有果d on9收步同走位,做多餘動作控多腳呢d閪野
間唔中食到好野同食到屎既pes定平平淡淡既fifa過日晨純粹for fun 揀唔落手
一隊走天涯,乜都唔抽等Icon
應該夠掛轉會過來唔知呀以往要用幾多金抽?
icon好難抽,100金抽一隻嘅pool,無記錯得幾%抽到
雖然我上年試一抽就抽中史高斯,成為我上年唯一一隻icon
我冇打呀...
睇緊老公玩
第二場俾人屈機中場開波轉後即刻直線跑狗衝入去後防又企定定入咗球守足成場
為咗贏真係好撚On9...
呢個Bug幾時修正 啲後防好似計算唔切咁企哂起度
唔少人中圈開波就會過頭波畀前插嘅前鋒,所人地中圈開波前,你就要先轉定去控一個中堅mark佢前插果隻前鋒,可以好輕鬆頂走,破解呢個陰招。

*推右菇轉控制嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞