[hea game]PES 2021 討論區 (4)不像的末落遊戲。歡迎新人,有問盡答,建議大家俾啲耐性熟習隻game

998 回覆
1 Like 1 Dislike
有生之年都未必見到pes反超fifa 就算隻game免費都唔會多人過fifa
淨係個品牌效應都夠過世 就好似麥當勞咁 做大左塊餅之後已經諗唔到點樣先會收皮
呢一代成長既小朋友 可能連pes係咩都未聽過
可能見半價咪玩下 我都係咁
不過fifa一出 我已經無乜玩my club
見d 傻9ai走位已經唔想再玩
攻中 自己攻攻下 跑返自己隊防中後面
心諗做乜9呀
我對上一次玩WE好似係WE10
到接觸FIFA19,FIFA20覺得除咗快啲都冇乜嘢...
PES20見LITE唔洗錢玩咗幾下覺得太慢冇玩,可能玩得FIFA多今年又係見21咁平就買來玩,點知好玩過FIFA21,有比較就覺得FIFA真係好假
但PES又係啲AI真係唔知點咁有時
pes唔執笠都偷笑冇可能反超架啦
fifa咪等於足球界cs 佢知道玩家想要d乜 又知道點樣最賺錢整d垃圾skin你抽幾萬蚊個咪同ut抽卡咁唔需要同你真實
因為EA 俾左好多錢俾Youtuber 玩
係咁抽卡 係咁中正野 等人以為好易抽
PES係咪得抽無拍賣?
大家對教練路維點睇
咩料 馬體會3億買包皮
可唔可以唔好咁亂黎
裝左個patch

係edit player 度明明見到班 德甲係真實球員

但出返去想玩ml 就變哂一堆假人 有人知點解
裝完patch ml要重開新檔先會有效
遊戲始終都係遊戲 冇咩logic可言
就算現實都有好多轉會一年前都估唔到依加會係咁
睇少馬體會呀?
佢買完包皮再係我度買左布斯基斯艾巴 洗左4億wtf
電腦係咪無限筆直 好假 好亂黎
咁你又賣畀佢...
想問下各位高手 pes打電腦應該點樣防守?

行近小小禁A好易體毛foul 落腳隡波 好難中到波
禁X聯防 個自己友ai永遠食豬油糕咁好慢 仲成日個波係佢則邊都會無視 禁加速加R2 又好易比電腦轉身跟甩 同埋點解對面電腦落腳隡波準之餘不特止 就算我閃開左佢 佢可以起身得咁快搶番我個波而我個人仲失緊平衡? 普巴高體能狀態滿情況下比對面矮仔咁樣偷波係pes係咪家常便飯

Ps:pc版 頂尖電腦 30小時遊玩
電腦不嬲都係cheat pc版可以轉去對面隊睇到所有隊其實都係99精神
國家隊比賽完左 自己隊攰到仆街冇體力 對面隊有同樣國家隊既球員 開波照樣滿血
30小時認清pes既世界 個世界就係咁唔公平 你同ai唔係同一起跑線上....
特別係d55波 你同電腦明明都失左球權 佢一定快過你起身搶到 玩得多你就慣
我冇話唔賣 問題係佢亂咁黎無限錢
我唔賣佢咪一樣買其他人
有慢鏡,未入坑既睇睇佢
等dlc2.0先手痕玩下fati算
自問真係無心機可以日日對住pes同fifa哩兩舊垃圾
咁既垃圾遊戲質素如果唔係掛住個足球呃fans
真係智商有問題先會玩 仲衰撚過hgame
睇ai d馬騮戲真係好撚有趣
見今年平咁多轉左黎pes 經過今次我以後一定唔會再買pes

好難接受到ai 刻意 漏波 推甩腳 同埋自己友比直線波普通傳球波有時係離譜到你接受唔到 玩遊戲都係求輕鬆同過下隱 今集完成破壞哂我對pes個印象 相比之下我真係寧願玩番fifa 依隻更似「遊戲」嘅遊戲
兩隻game都令我降低曬對於足球遊戲既期望
以前玩足球game都會幾上心
因為以前個gameplay係平衡d 遊戲同真實既元素都比較平衡
依加發覺咁上心都係比ai玩弄 不如輕鬆d
fifa雖然好似波子機咁彈黎彈去都唔似踢波
不過起碼唔會玩到燥 個氣氛同presentation搭救返個足球feel
唔再諗住係要真實咁去踢波 淨係當係一隻遊戲咁玩 just for fun
利用AI既漏洞去克服佢

千2分?
淨係識中路放直傳畀兩隻前鋒,搵兩隻後衛叮各一隻前鋒就做低你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞