[hea game]PES 2021 討論區 (4)不像的末落遊戲。歡迎新人,有問盡答,建議大家俾啲耐性熟習隻game

998 回覆
1 Like 1 Dislike
希望大家貼下自己關於PES既GIF圖,一齊開心一齊笑鳩下隻GAME

首先為大家帶上萬眾期待既LEGEND,我近兩集都係用呢條友既

教學短片︰

https://www.youtube.com/watch?v=B38awHf476U

下載網址︰https://drive.google.com/file/d/1vGdF4ZL-uXQZEmsglIw4JbrenyHU_txg/view
其他下載網址呢條片下面都有

唔係英文唔緊要,簡單黎講就係將個文件入落手指,文件為WEPES,之後入GAME,去編輯果度,揀匯入球隊,然後全選就OK。

入完之後去最底果兩隊明星隊度CHECK下有冇問題就得

如果主打單機同聯賽既朋友留意,係呢兩隊明星隊既任何球員都唔會係大師聯賽出現,所以如果你想玩LEGEND,必須將佢地手動轉會去其他球會。如果你唔鐘意有幾個版本既碧咸、細哨等等,你可以將佢地留番係明星隊,咁留係度果個就唔會出現。
另外就係,如果你好鐘意某D球員,你想等佢地重生再升既,咁你要留意下佢本身體力夠唔夠,例如美斯係隻GAME大概得75體力,咁佢16歲重生果陣大概係55-60,基本上係好難用,我比較建議適量地加少少去到81-83會好D。

如果你係馬勒當拿、托迪既FANS,咁你要諗下要唔要加番D體能啦,因為傳統十號位置呢個踢法本身個訓練對體能加得好少,而且重生果陣又會削好多體能,好似托迪咁,25歲得75體能,即係35歲果陣隨時得番57-63,可以估計到重生可能都係得55-62左右,如果佢成45歲先退既,咁隨時會更低,唔好以為PES做唔出呀,我就見過車斗里得49體能重生喇

每次官方既轉會更新後有可能LEGEND會消失,你重新導入就可以,唔會都係聯賽入面消失,但你更改過既外觀將會重設左

好啦,到球衣喇

教學︰

https://www.youtube.com/watch?v=794KlZUZzCs

都係相信道理啦,下載左落手指,之後去EDIT匯入就可以了

下載網址︰http://www.mediafire.com/file/wgizwtqx6zyxmqu/PES_2021_Season_Update_Option_File_ps4.rar/file
https://bit.ly/2FF6TW2

我冇驗證過得唔得,因為我冇買2021
不過一般都冇問題既

希望大家玩得開心

Skill move入電腦中路分享 :

插花變向 (最好配備剪刀假動作技能)

R2+右菇指向球員左或右,然後左菇推任何方向,但以右菇反方向效果最好

雙腳觸球( 最好配備雙腳觸球技能)

右菇推向球員左或右,然後左菇推向任何方向(不可與右菇相同方向),但以左菇推前效果最好最快

漏波過人 : 只撳實R2

漏波俾隊友 : 只L1+R2

假動作練習建議大家去training試下個手感先

本POST新增小建議,如果你大舉進攻果緊回傳,後防又俾人MARK死哂,建議大家要善用L2既手動傳球,特別係進攻角球踢番去後半場果陣,可以用手動傳球俾D向後既直線/斜線波自己人追,好過傳到腳俾人截,對玩家對AI一樣有效
你哋講嘅劇本係指my club?
ml會唔會㗎

利申 等緊轉會update晒先考慮開ml玩

打咗三場對掛機L...抽佢送啲金波出呢隻
開頭見祖見波衫好開心會唔會係C7...點知係DYBALA..
sor ml既劇本應該係全game最勁
ML既劇本應該仲劇本過天能
迪波拉能力唔差,但係就比唔上D名宿咁撚癲
佢都好,好多位可以打...
但見到祖記球衣果刻會想係C7麻
佢應該係有創意的中前場指揮官

成日會向後走(呢種係PES黎講叫走空位)

基本上係係前場會左右走既傳統十號位置,傳統十號位置一般都係企定定係前場中路

佢呢種打法有好有唔好啦,打反擊既話佢又唔會做衝果個,但打陣地戰會現下位都好既(雖然好多時現D位都好ON9)

但我記憶中好似佢D技能卡膠膠地...扭波卡同射波卡好似都唔係好夠
其實平時都食硬電腦㗎啦
間唔中畀佢屈吓唔係真實啲咩
pes既劇本唔係咁簡單佢係整廢你果隊波從而增加難度
佢整勁自己其實都冇咩大不了 但係你自己隊波連傳控都鳩鳩地 果下先嬲
打機打到都唔係自己控制 乜咁仲叫打機咩 好沮喪好冇癮囉
都好啦2.9%中黑粒
補充多句 ml個難度同普通offline玩場友誼賽都已經唔同
我諗平時友誼賽既superstar難度都冇ml既top player咁難
你平時所謂既食硬電腦 去到ml受到劇本/球隊精神等影響 根本唔係同一個難度
ML D AI係最多走死位同走走下向後跑,根本唔關精神事,我隊曼聯精神99,前場走位個個90+咪又係走走下空位會向後跑
咁本身精神高低係有分別 你講果d問題係隻game既問題唔關精神事
但你否認唔到高低精神係有分別 高精神=/=乜都順 但低精神就一定容易又慢又頓
同埋你玩ps4唔知 pc版可以知道ml所有對面隊都係99精神
電腦點止99精神

直頭好似拜登食左興奮劑咁啦,無限體能、超人類速度、超人類轉身、心有靈犀執雞執55波
覆覆上個post有巴打問PC Steam個PVP配對速度

Matchday大約10秒內連到人
線上挑戰盃可能要幾分鐘,視乎咩類型嘅盃
排名賽就睇你set咩網絡質素要求,大約嚟講:無要求就1分鐘內,平衡就3分鐘內,最高要求就視咩時段,正常都幾分鐘內
我揀到最高
D legend會唔會太少 對比fifa
可能知我新轉會賣大包
呀男人打緊,剛剛又係抽Matchday金球中隻法明盧
Fifa 有 但你抽唔抽到/買唔買到先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞