千!萬!不!要!讀!文!科!

703 回覆
501 Like 210 Dislike
on9
科學先係全部,人文只係物質水平受限時既不同反應。
比個VR你直接插入個腦,文科就會係垃圾
點會無衝突。
時間又唔會無限。
就係因為有你啲文科廢柴整啲迷信野出黎
先無醫學科學。
唔同你拗 因為我唔識呢個proof
唔會就啲自己唔識嘅野拗都係科學精神黎
點解唔可以貶低﹖你無客觀觀察力﹖
「現代」點解係現代﹖
係因為文科嗎﹖

文科=將理科已經貢獻人類既野勾心鬥角咁爭黎爭去
理科=真正做大個餅,去問大自然攞野去改善人類生活
其實從商先係全部,樓上文科仔理科仔全部同地產佬大財團含撚啦
如果世人讀多啲science
就唔會有咁多性交轉運 飲雙氧水 反疫苗 戴口罩露個鼻出黎
點解語言係文科野﹖
兩個大腦溝通既工具。
係符號。

咁你係咪唔好呼吸﹖因為呼吸係理科﹖
從何見得我係文科廢柴
發覺有個文科仔好有恆心我講乜佢都第一時間負評
做人可唔可以唔好咁小學雞
你知唔知你up緊乜
我仲以為理科仔會有少少邏輯
插VR落我個腦度做乜?
定係你想話文科係感情野 只要冇感情就唔會有人文
咁的確嘅 機械人/電腦應該冇文化可言 因為根本唔識思考
白痴。
依家唔係講野香港攪工啲咁窄既觀點
而係講緊對人類既貢獻。

無人工合成肥料的話,響度廢up緊既你早就死左唔知幾多世。
哲學家嘅工作只係合理化一齊佢哋中意(值錢)嘅嘢
科學家先係發掘真相
https://www.youtube.com/watch?v=vaMZ4NyNCwI
https://www.youtube.com/watch?v=LNOtiRB3uyk
只係寄生蟲。
咪即係文科廢囉
理科發明左工具,文學科係應該教化人去善用。
但文學科完全無依個功能。
sor 迷信野係理科仔整出嚟嘅
文科仔喺度試圖理解人類社會 用文字記錄低歷史嘅時候
理科仔喺度嘗試用人類嘅力量征服世界
例如煉丹修仙
請問幾時攪過技術出黎﹖
文科=習近平話要做晶片
理科=真係做晶片果班人
點解蕭若元歷史系出身
但識咁撚多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞