千!萬!不!要!讀!文!科!

703 回覆
501 Like 210 Dislike
哲學都講邏輯
咁讀得好有咩問題 唔係專科行行出路都差唔多架啦自己搵唔到工就想踩果科?
但個思維模式唔同
你有冇#1
從來都冇談論搵唔搵到工搵唔搵到錢
唔好咁短視
自己讀文科讀到成pat屎咁就貶低呢個範疇既野 同連登仔溝唔到女就話女人係雞一樣
洗唔洗show埋GPA畀你睇
咁讀得好有咩問題 唔係專科行行出路都差唔多架啦自己搵唔到工就想踩果科?
你有冇#1
從來都冇談論搵唔搵到工搵唔搵到錢
唔好咁短視
文商理都有佢既價值 使乜吹捧sci 呢個世界好多野都相輔相承 文科都有佢值得學習既地方

如果你係純粹攞出路黎衡量價值 咁得有牌專業值錢 其他都係垃圾
台灣妓者
咁你都幾好笑 自己唔係讀得差又唔計出路 咁啫係冇問題啦 每科都有佢既特色 你究竟想比較啲咩 我成篇文淨係見到你讀文科又踩文科 吹到得理工科有用
做咩啫你
你成個世界淨係得錢
一唔係用錢黎衡量就冇哂其他野講
佢地寫甜故係有一手
駁吾刀
露曬底 邏輯都大把分支 咩叫文科仔唔識邏輯 文科仔擅長嘅文字邏輯你又唔好忽略佢
樓豬真係豬隊友
理科上大學可揀文科
文科上大學只可以揀文科
利申:理科撚上到大學揀左文科
有道理呀巴打
讀得到理科就唔會去讀文科啦
過來人! 文科係社會用途基本唔大! 而且你讀數商可以兼讀文科或日後補讀都易! 好在中途轉科! 雖然晒左點時間,但好過日後乞食
個概念係可以懷疑,但唔會直接屈有路啫
你文科讀到有興趣其實後面全科都會接觸到 那來的不會計數

自己無天份唔努力就咪怪科目
文科根本就係學術界入面圍內打飛機呃funding
你外行人又睇唔明佢地喺度做乜鳩
圍內班友其實個個都知自己啲paper好撚垃圾
揀個聽落好勁但係又冇乜人識嘅research area
求其作個research method再quote幾篇自己友嘅paper
咁就呃到人覺得佢好似真係有啲料咁
有乜關係﹖
人性,一早存在。
有依書重衰過無,依家比人當攻略。
白痴先鍾意講「醒」同「唔醒」
將啲野二分法

好心喇,個幼稚程度同分人為好人衰人一樣
每一個人做每一件事都有可能「醒」同「唔醒」
係計果件事中唔中你專長
而從來無一個人「醒」同「唔醒」…
你明左,你打一堆code出黎
根本冇人明
要化做通俗思想先可以喚醒大多數
喺社會製造漣漪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞