千!萬!不!要!讀!文!科!

703 回覆
501 Like 210 Dislike
呢啲係文科既討論
理科係一把菜刀,文科係講點用菜刀先係正確
科學=科學精神 是一種生活態度
唔係限死響大學入面個幾科
啱呀
有冷氣有自來水有internet infrastructure 就得
呢d 荼毒下一代既野無撚用既
科學點解釋好多人明知坐監,明知食催睙彈,都要行出黎
數學都係會出啲1+2+3...= -1/12依啲看似不知所謂的結論

你知唔知,你口中既無聊公式
證咗出嚟
之後俾人應用到條式
個世界可以有效率多一倍以上
大把呢啲實例
歷史無教?
大家可以散水
原本仲可以討論下
結果班科學原教旨主義分子出曬嚟
反正就係科學最勁 理科人類發展唯一貢獻 文科垃圾 文科廢吹
再講就係 你垃圾文科仔 文科仔屬性 班文科仔又畀我講中曬
既然樓主pin得咁樣質素嘅留言 咁我都無謂喺度討論 畀你哋圍爐算 唔會再覆

仲有嗰啲九唔搭八 金字塔都可以嘈一餐嘅假膠

利申:我係廢柴 我唔願意面對 我懦夫 我典型文科仔
唔係文科先討論呢d野,而係一討論已經係文科範疇
乜撚野人類共同討論呀,樓上個理科仔已經唔會討論啦
根本文科本質就係吹水
唔俾起個金字塔先係目的,擺個棺落去只係順手?
吹水本質係咩先?科學真係世界唯一意義?

一講呢個已經係文科範疇啦
一個傻仔係度講個金字塔等於文科係吹水?

中間d 邏輯去晒邊?你用咩方法proof 出來架理科仔
係呀,你睇開老高?
從維度裡繼續破解光速的變奏
空間的結構
一瞬或不朽

有小克
又一個po證明點解香港今日會搞成咁
空間時間既結構,同人生意義係兩回事喎
所有野都係腦入面既精經同hormone 反應
所有野都係理科
work aboard is totally fine
但係每種反應既獨特性,衍生出黎既美係文科範疇喎
知唔知咩叫逆向辯證呀?
文科仔用金字塔去證明文科幾勁
咁我證明到起金字塔根本唔柒關文科事
仲拗乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞