買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
今日去豐澤問 個sales哥哥話唔推介sony 因為冇再主力做電視同mon 佢推介samsung lg 本身想買x9500h 但佢推左部q70比我 想問兩部比較係咪真係samsung好啲?見samsung啲野好似好易壞
Q60T唔係新款D咩? 點解揀Q60R既
自己上網睇review 啦 班sales 跟邊間公司多啲佣去sell架咋

講畫質x9500h一定贏q70t
百記豐澤緊係推韓國機 一定唔推罪大
韓國機多佣啲架 唔好比佢地呃
如果講Led ,Sony x9500H可以係最好咁滯
如果同*** 啲qled 比呢?
無記錯60R 係120Hz refresh rate, 60T係60Hz
Q70t廢的 q80t還好
Q90t跟q80t唔大分別

X95h有齊2個Dolby 80t冇
但55吋80t有hdmi 2.1 4k120hz
我本身已經用緊apple tv 4K
Ching你會點睇
我都係CX駁罪大Z9F
要係電視個聲音setting 其他設定>數位聲聲轉出較自動
唔係佢跟原生setting係PCM
X95h使唔使一定要55吋? 會唔會49吋無咁好?
如果距離許可既話
好似係55吋以上先有x balance speaker 音響好啲
有無有LGCX55既巴打可以話我知個背部個mounting hole定位?屋企裝修留定插座/電視插座

上網搵極都搵唔到,同埋個mounting bracket係咪大行會配OLW480B? d蘇位點避?
Thanks
搞掂了
應該佢係有出到atmos,不過soundbar display default淨係出input source
我要用遙控toggle個display先見到佢input format出dolby atmos
係電視個資訊都見到佢出緊atmos

播Netflix如果用內置speaker右上會彈Dolby Vision同Dolby Atmos
但用soundbar就淨係得dolby vision,所以之前以為出唔到
不過上面應該prove到其實係出到既(掛)
如果想買部55寸有Dolby Atoms 同 Dolby Vision, 最化算係咪Sony x8000H / x8500G? 我見85G 55寸係有DA同DV既, 但其實兩部分別係咩?

另外因為冇得掛牆, 同想買soundbar, sony座台腳闊度又擺唔落 Samsung q80R, 大家點睇sony HT-G700 ? 定係電視轉Q60R 配q80R 好? 求意見🙏
你就好啦,我去咗aeon買,要10月中先有貨
aeon幾$? 有優惠/ 野送?
搵到啦 唔該晒
$72xx....冇咩特別贈品,只係送hdmi線、細細隻既藍芽speaker
我都係落豐澤問
條支都係咁sell 三叔
一聽就知千其咪買
百記豐澤緊係推韓國機 一定唔推罪大
韓國機多佣啲架 唔好比佢地呃
如果講Led ,Sony x9500H可以係最好咁滯
如果同*** 啲qled 比呢?
Q70t廢的 q80t還好
Q90t跟q80t唔大分別

X95h有齊2個Dolby 80t冇
但55吋80t有hdmi 2.1 4k120hz
我都係落豐澤問
條友都係咁sell 三叔
一聽就知千其咪買
為咗打機都係買9000h 算
雖然打PS5好大機會上唔到120FPS, 不過買X9000H都OK

下年X9500I肯定有齊HDMI2.1

自己用緊X9000E仲好正
取決於幾時買到ps5
今年買到咪要換埋
唔急咪下年先買TV

下年SONY應該會補足HDMI 2.1比X9500I
萬5蚊買部lcd,仲要唔支援hdmi 2.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞