買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Ching請問你幾錢入手呀
同你一樣想買呢部
把打邊到買, 幾錢
x9000H: support 4k@120fps, 55'起跳, cpu X1
x9500H: 冇4k@120fps, 49'起跳, cpu X1 ultimate

如果信ps5行到4k120,咁就x9000H;唔信就一定X9500H,畫面會靚啲

x9000h=x900h
x9500h=x950h
其實我係想買 65"
本身想買***q80t 見好多網都recommend 但落街睇發現q80t喺香港無65"
所以轉睇sony就見到依兩個
我有打算買ps5 電視就全家都睇 會睇波,睇劇,睇YouTube同netflix.
想問下師兄 如果20k budget左右 有冇better alternatives?
多謝師兄上面嘅解答
我想問下49x8000h同49x8500h有咩分別?
如果有43x8500h同49x8000h,應該簡邊部好?
掙扎緊
我之前同你一樣諗住買55吋9000h或9500x,跟住又想買65吋,有諗q80,諗住又唔差又平的,點知無65,最後就係q95t同9500h選擇,俾個建議你,有大買大放到就買大我買完直頭覺得75都可以
原來大家都有同樣煩惱 不過我65"真係max
咁你最後買左邊部?
65 q95t仲要叫左人上黎cal電視
Q95 over我budget 太多
不過唔揀9500h係咩原因?想參考下
因此我張枱無咁大,q95t座枱嗰個細啲,同想試下qled ,因為oled屋企環境夠黑同睇電影比較好,因為屋企唔鍾意熄燈睇電視,晏晝又好猛太陽,屋企人又長開電視,所以用法同使用習慣oled 唔太啱我,Sony 個android 系統又比較易short,同個個都話oled靚,咁lcd又唔夠黑,qled 的黑位又黑過led,但我又唔oled ,同q95t 有晒ps5有個的2.1,買左又唔會有損失,電視又唔係用一兩年,有功能多,好過無功能用,最重要係買左返屋企你又唔會再出去比較,冇對比冇傷害
多謝師兄分享 其實我最想買就係q90
但香港又無同埋又貴
深之都Avlife 5970
有得網上order
深之都有AV生活?
定係AV outlet?
BTW 有無得碌卡, 定現金價黎?
其實Q90係咪同q95一樣?
我見rtings得q90無q95嘅?
上個月諗住買cx 55 無買 今個月想要間間都話無貨
個分別好似係q95駁線要經過個盒 q90就係同其他電視一樣
佢部機入面有冇其他分別我就唔知啦
其實q95t經個盒係咪仲好
掛牆就可以唔使藏其他線?
未掛過牆 煩惱緊其他線要點收
其實係 但我自己諗就有機會壞多樣野同埋q90平啲
但香港好似無q90
應該無咁易壞掛
4年保係咪包埋個盒?
我8月尾百記買
9月中delay到今日都未有貨
痴線
CLS.............
耐過訂傢具
已經由好期待變到冇咩感覺
係百記睇咗陣x9500h
原來有分馬來西亞製同日本製
差成5000
有冇話啲software唔同用唔到嘅問題?
如果軟硬件一樣係咪
買大馬版算 順便買支soundbar
但如果買大馬版 係price到買定百記買好
買左幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞