買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Sony X8500H
Thanks Ching 可唔可以問一問點解嘅 因為第一次買
用新處理器, 行ANDROID會更順, OS升級更好

有DOLBY VISION, 睇NETFLIX更好

其實Q60T都可以, 不過沒有DOLBY VISION
唔該晒
DTS-HD 即係DTS無壓縮, 無話有DTS X
想知有咩video/audio格式可以去下載Mediainfo, 裝左right click個file就睇到
tasted我估係up條片上網個group掛
順便一提, 電視未必支援無壓縮聲音格式(起碼我部sony電視唔支援)
去avlife問過 49寸要8250
感謝巴打!
咁想問點知電視支援到嗎?
打算買q95t + hwq 70t
屋企個電視櫃唔夠大,32吋有乜推介?
Sony 32W660G $3740 AVLIFE
LG 32LM6300 $2830 AVLIFE
你唔係要43"咩?
電視內置player多數都唔太掂, 你可以試下search下但照計會幾多問題
要bt戲落電視睇又支援各種format, 我知ge有兩個方法:
1. 電腦直接駁soundbar用vlc睇
2. apple 4k tv裝個MrMc app(網上有人話得但我無試過)
咁樣hdr, dolby truehd atmos同dts x都會播到
我唔係原PO, 但咁岩都想買X8500H
有足夠錢就49X9500H啦~
唔好意思,第一點我想問多少少
如果電腦駁左soundbar,咁畫面係咪都會喺電視出到嚟?
部腦得一條hdmi位 插得soundbar就插唔到電視
X9500幾錢? 邊到買平d/有送掛牆架
AVLIFE $12,280 代理贈品: $800超市禮券

AVOUTLET $10,350 此價格已扣除禮品/贈品

掛牆架唔清楚
好清楚

Thank you
出到,soundbar hdmi out去電視
49X9500H啦, 靚過X8500H好多

差2級
49X8500H AVOUTLET $7600 此價格已扣除禮品/贈品
想買43-49寸電視
用黎睇youtube 同netflix
筆直大約6K樓下
有咩推介
另外想問an TV同smart TV 係咪有分別?
ANDROID TV係SMART TV其中1種

AVOUTLET

Sony KD-43X8000H $5090 此價格已扣除禮品/贈品

Samsung 43Q60T $5700 此價格已扣除禮品/贈品

Panasonic TH-43GX800H $4790
即係sony機唔可以再去sony官方換禮券?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞