買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
但我自己覺得唔係好自然,呢個真係口味問題
lgcx
其實Samsung LG 你唔想比佢賺佣
去av outlet買咪得
Sony 你估佢唔賺你?以x9000h為例,國行係港行既一半
只係一個廠家賺晒,一個分比sales 賺
其實落不同場看多幾部, 自然知自己鍾意咩STYLE
大陸版冇google store冇airplay同大陸制(傳聞小米代工)
其實都唔算同港行係同一樣野啦

當然Sony頭半年係會mark高三成價
想平咪一二月先入手
Sony係上海有自資廠房,同埋小米電視係TCL代工的

如果以港行馬來西亞制加play store加AirPlay vs 国行
而售價平一半,其實港行食水都深
如果純性能比較,多睇戲
55‘’ 電視有咩好推介
搵極都要上到15k
Budget得 10k
食水深就一定
年年聖誕後開始降價
印象中係最終個價差3-4成

Sony性價比就冇架啦
但又真係最靚係佢囉(只限9xxx系,低階買第二個牌子)
今年齊哂DA DV
比上年g系算抵玩咗
如果粗用同埋唔係成日用(一日少過一個鐘),43吋建議買sony x7000g 定samsung tu7000 好?會用黎播下youtube/netflix
最後衝刺 如果睇戲打機都5050 電視長期對正窗口
應該買49x9500h 定 lgcx48?
LG 55UN7100PCA
LG 55UM7600PCA
LG 55UN7400PCA
LG 55UK7500PCA
Sony KD-55X7000G
想問55吋邊部好D?
主要睇下netflix 同玩下ps5
屋企部Philips買咗唔夠一年壞火牛
內置牛 想出去配都唔得
又搵唔到啲單 放棄了
屋企無人睇電視
西多襯熱食 & 懵77~
我應該會買新sony 希望唔易壞
肯定做唔到放心
連硬件比ps5強嘅xsx目標都係真4k 60fps
(其實已經算係一大進步)
所以平平地入住部4k60先
lg d色係好味精係真
所以我點睇都係覺得x9500h 係最自然
想問如果計返x9500h同上一代嘅時間
X9500i會大約幾時有??
室外光線直射電視mon?
之前睇YouTube有片比較呢兩部
有冇人試過tb 買電視...搏唔搏得過?
我覺得Sony味精仲重喎
之前cx同A9s拍埋戲
A9s啲味精多到白人都變黃皮膚
拍埋睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞