買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Av Oxxx送貨就要+100, 安裝就原廠提供既,同大舖無分別架喎
想問下55GX邊到最抵買
窮撚見到 三叔50“tu8000 水貨3680 轉埋港區, 平行貨二千幾, 水貨店一個月保養 好似幾抵屌
我都有同樣問題
sony 9500同9000
9500真係靚啲 但無hdmi2.1
如果你唔係要65吋
可以睇下q80t 見rtings都幾高分
我以為我隻眼有問題
明明睇到q95t無9500咁靚 個sales係咁同我講q95t靚啲
Sony嗰兩部明顯細緻好多 但唔知係咪setting問題
如果講黑位,q95t真係會靚過lcd
我都一心去睇9500H 同A8H, 但又係咁sell 我LG
我就係睇啲人嘅頭髮 9500好似靚啲
不過有可能係setting問題
SAMSUNG佣金多
LG佣金多
***多 lg又多 即係sony最少?
SONY, PANASONIC可能冇佣金

所以SALES一舨唔推薦, 有D衰SALES會將SONY, PANASONIC TV 設定亂教, 強化畫質既選項關哂佢, MOTIONFLOW又關, 顏色又調淡佢, 又調暗佢
百xx sell 我LG BX oled 款 話同9500H 差不多價又oled 又免掛牆架連安裝費, 我又無乜留意LG 就問佢係咪2020新款, 佢答我係 ... 返歸check 下,原來bx 係上年款
今年係CX, 佢想你清舊貨
十幾年前開始多人轉lcd, 已經講緊2隻韓國貨佣金高好多
去大鋪係要問佢拎remote 改番晒d setting

最方便係去銅鑼灣睇, sony 上東角專門店, pana 係sogo 有專門店
睇韓系又可以去番av生命
bx係2020喎
上一年應該係c9, b9呢啲
bx 用次一級panel 同cpu
唔識分 我只係知有cx 貴2千
我最大concern係hdmi2.1 所以諗緊cx 定nano86 比多五千好似有啲無謂 同埋都係驚壞左打上去冇人聽
啲韓系電視佣金問題 係百記凶澤先有?
咸片生活啲sales會唔會都係咁?
好彩sony w660g最後返咗貨
買唔買到?

ENJOY~
已order
32寸放房 又要內置netflix真係冇咩選擇
我都唔知有冇內置NETFLIX

YOUTUBE就一定有
剛CHECK番說明書, 有NETFLIX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞