買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
ps5 就唔洗諗
9000h

利伸聽日裝
岩岩買左部大陸Sony 65X9000H 7千幾人仔
可以install返Netflix/YouTube apk 睇4K
不過因為只係屋企人用無咩要求

個人覺得我幾年前買即LG EG9650 OLED差好遠
用過OLED真係返唔到轉頭
請你同你屋企人返支那住吧 反正都無咩要求
如果晤PS5呢? x9000h 4k120hz 重要D 定 x9500h X1CPU 同日本制好D
大陸sony好似係全mic,根本就唔係個回事。。。不如買小米算,又要扮日本野
49” 55” 都可 Budget:11-15k左右 主要睇波(Now) 睇電視 黎緊會買PS5打機 少睇戲 電視壞左要換

Sony X9000H 55”
Sony X9500H 49”
LG CX OLED 49”

邊個好,性格比高?
其實Sony 支那係小米代工
所以小唔小米都一樣
即係日本牌子
中國用料
中國製造?

如果行貨
日本用料
馬拉製造?
打算買部細既係房 淨係睇電視 netflix youtube
係咪post頭40gx700最好
巴打,想問下飛利浦 65PUD6683 睇唔睇到YouTube, Netflix?
你賣大約幾$?
LM
我覺得55寸,如果距離夠遠
但如果你習慣熄燈睇戲就oled好d
睇你需要,好似我會用kodi/Mrmc 黎睇電腦share d戲,android 會有用,同埋我自己驚有印唔敢用oled, 又因為屋企細結果㨂左49x9500h
Sony係上海有自資廠!
小米電視係TCL代工,小米oled係創維

就算係sony既MIJ,都只係裝嵌
好多零件都係唔同國家做包括支那,panel係LG出
如果真係只放到40吋而又要4K就得佢同新既hx
其實Sony 支那係小米代工
我知
只係笑有人9UP當秘笈
同問
👍🏻👍🏻
會打ps5 就唔洗諗9500H

淨返就睇你習慣啦 成日睇波用oled有機會有印
咁一定係9500h 啦
都係果句
你而家未必用得著/無機會用4k 120Hz 同hdmi 2.1
但科技會進步,始終都係會成為主流
唔通你過多兩年又換咩
d 野而家用唔著唔代表之後用唔著,同儲錢一樣道理
x9000h 佢根本係出黎for PS5
你系邊到買 做緊幾錢?
可惜9500h冇50”
PANA官網出左 55HX900H了
PANA SHOP應該85折左右
55HX900H $13,900 ($11,815)
55HX800H $10,900 ($9,265)
59HX900H $8,890 ($7,556)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞