買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
你筆直幾多其實
2-3k多好多選擇
below 1K
比老婆知道2-3k 買條線會比老婆用條線黎上吊
想抵玩去amazon買zeskit / apple store買belkin都唔錯
望下先
上次有人分享推介P記夠話人打手, 叫人買番SONY
係黃金買左兩條hdmi2.1 2
米同1米都係$200樓下
都ok la夠用
利申只係駁soundbar 同PS4
上面提嘅2.1線都係$200左右
兩款都用緊駁apple tv 4k同soundbar,幾好
Sony真係撚狗咁撚
色就當係個人喜好喇
成人標榜有hdmi 2.1
但係又唔係全部功能都支援晒
1啲得earc
1啲先有4k120hz
買前睇睇
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/00246472
43吋 Sony 8500H
定三叔Q60T好
都係用黎打機睇下youtube咁
屌差d中伏
即係x8500H玩ps5 xbox係冇用?
唔一定話冇用
好多人都話今代Xbox /ps5話就話4k120
不過用到4k60已經俾多佢
但兩三年後下一代機真4k120走唔甩
你買部電視都預期用5年以上
有budget米買好啲支援到下代囉
唔係兩三年後揼春機又未壞換機冇藉口
就算最勁最新嘅x9500h
Sony 都話佢唔係比你玩ps5
兩部睇過實物覺得差唔多
p記7字頭,sony7字頭型號,性能相近
睇埋操控再決定
一代console點只2-3年
除非你要駁電腦
否則你電視基本上一定壞先過部PS6 出
PS4 同 PS4 pro都係差3年
我部電視都係wifi壞左🤣
操控係咩意思?
你拎下搖控試下部電視,用下d功能
p記出左名阿婆搖控得阿婆師奶先鐘意用
Sony 電視開唔到機紅粒閃6下係咪收得皮果過部?
睇你需要咋喎

Lg 就全能 但oled驚burn in

Sony 畫質最靚 但冇hdmi 2.1

Samsung 就平均 但畫質點都輸lg sony 少少

Btw Lg bx 低半級 要揀就cx
留意Samsung電視game mode個陣HDR畫質會下降
想問下Sony 49 x9500h, 定 55 x9000h性格比高D 主要打機,睇波,睇電視 準備PS5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞