買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我係新城市,逢星期六日消費滿10,000回500指定商戶現金卷

有啲商户係一張500,有啲係五張100

商户我見到有 adidas FILA overlander northface champion 龍貓專門店 etc 十幾廿間比你揀
咸片life x9500h 55吋咩價錢
睇左9000H同9500H實機
雖然9000H已經好靚
但兩部拍埋黎睇明顯9500H靚好多
Q95T都冇咁SHARP
可能真係要等9500I
印尼製有咩大不了?
想買55吋電視係咪信rtings 就得
lg cx最高分 定係買翻sony 啲oled好
淨睇戲唔打機
唔打機應該 sony 本身 android tv
同埋lg 無dts hd earc 但c9 就有 吹鳩漲

我本身又打機又睇電視
本身想買cx 但睇清楚無 dts hd 搞到我企左無度
想問下
如果 電視無 dts 格式 而sound bar 支援
咁個player 用hdmi 駁電視
再用光纖 駁落sound bar 就可以食到 dts

想買lg cx 但見佢無dts
諗到ps5 食到 vrr 同 dts 係咪得咁既辦法
電視唔支援應該指連optical都出唔到dts
睇漏, 原來上面講緊dts hd, optical出唔到無壓縮音效所以一定做唔到
直插soundbar又無左hdmi2.1, 無計
想問55吋 budget 10000左右有咩推介
Sony 8500G 睇落最好?但係咪暫時缺貨
LG E9 55' $17,999.00 抵唔抵屌
無大不了?有舖頭韓印分別分兩個價錢賣!
韓制變印制水位大增,L豬價又唔減!

你試下諗下如果將Master Series 搬印尼,睇下罪大班fans有沒反應
想知韓印分兩個價錢賣大約各幾錢?
點解你成個po都係度狙擊LGCX
但又見你會推薦人買lg cx
其實咪又係個d零件 睇下中唔中機王架姐
人地就係cut cost先搬去印尼 點會又平返比你
想問Sony嘅AndroidTV OS係Sony管理定Google管理?有冇機會食到An11?
因為韓制cx2020年直係好機一部,我只係提醒大家印尼製既野真係唔值!性價比跌晒!冇話狙唔狙擊既!

咁我都唔講咁多啦,驚俾人話打手

大家睇路啦
罪大有新update v6.6575

本資訊僅適用於下列機型:

KD-43X8500G

KD-49X8500G

KD-49X9000G

KD-55A8G

KD-65A8G

KD-43X8000G

KD-49X8000G

KD-55X8000G

KD-65X8000G

KD-55X7500F

KD-49X7500F

KD-43X7500F

KD-85X8500F

KD-75X8500F

KD-65X8500F

KD-55X8500F

KD-49X8500F

KD-65A8F

KD-55A8F

KD-65X9000F

KD-55X9000F

KD-49X9000F

KD-65X7500D

KD-55X7000D

KD-49X7000D

KD-49X8000D

KD-43X8000D

KD-50S8000D

KD-65Z9D

KD-100Z9D

KD-75Z9D

KD-55X8000E

KD-49X8000E

KD-43X8000E

KD-75X8500E

KD-65X8500E

KD-75X9400E

KD-65X9300E

KD-55X9300E

KD-65X9000E

KD-55X9000E

KD-49X9000E

KD-77A1

KD-65A1

KD-55A1
房度諗住整部40/43吋 掛牆, 但最多只可厚10cm(電視+掛牆架)。

巴打有冇好介紹? 諗住sony/p記
事到如今仲出update黎做乜9
琴晚屋企部電視正式榮休 排led燈換完都唔撚著
想問$8000 budget 49-55吋有咩揀?
主要求畫質 可能會開youtube netflix 對打機冇需求
加2000上 X9500H 49吋
10cm有d難度wo
會唔會諗下投影機?
但畫面用hdmi插電視
聲音用光纖直插sound bar 都出唔到?
Google 左 好似光纖出唔到 dts x hd 同 atmos true hd

姐係除左c9 z8h 無部機有齊 vrr dts x hd atmos true hd

但c9 同cx 一樣價錢無理由 買上代機 z8h 得75吋以上

又要等多年 先買電視
啱先問左40HX700H 話6.3cm 加4cm 架, 43GX800H 就6cm 加4cm, 唔知仲有冇薄啲款呢 😫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞