買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
原來係強X版
始終只係edge lit側光而唔係全陣列背光,local dimming 都只係模擬分區,仲要用IPS panel,即係黑位唔夠黑。

同級對手係X8500或Q70T,兩者都冇local dimming,兩部都係用VA Panel,所以對比更強黑位較黑。IPS好處係觀賞角度較闊,LG低階用得比較多,pan記呢幾年都係全用IPS,不過標榜super bright panel,咁如果屋企對住太陽或熄唔到燈,或需要wide viewing angle,HX900H會係好選擇,仲有5年保
pan記又講到咁差,咁43仲有乜選擇
擺房真係擺唔落
8500G 停左產買唔到了
請問巴打們 屋企裝修緊
兩幅牆距離2350mm 選幾多吋好呀驚55吋會盲
(3座位厚梳化)
掛牆就55

我都想問大概2.35米 viewing distance65”會唔會太大?上網睇d專家話睇戲 40度viewing angle係sweet spot

驚去到太盡會太大頭暈
買55”又驚後悔
專家講嘅角度未必人人都岩
2.35 米 放65" 應該就真係太大喇
請問買左cx 嘅巴打們, 你地插lan 線在youtube 播4k 片, 可以出到幾多Mbps?
好似絕大部分電視都係100mb, 與其插線不如wifi仲快
但在youtube debug 果度睇, 唔足100Mbps, 得一半 雖然50 幾Mbps 都夠播4K 有突

有無人可以解釋下一返到屋企開電視就搞成咁發生左咩事
無跌過 買左十日
Dllm 罪大
好明顯撞擊點
屋企有貓?
乜都無 得人一個
爆Panel, out of warranty

RIP
想問有冇巴打知***RU7100支唔支援eARC?
咁癲如果冇撞過真係好陰公
無知一問 點解43x85g咁差?
衰係邊到?
最多係拎起插過電制 hdml 果類
完全無撞過
一陣打去鋪頭問下先hihi
佢十日有壞包換
睇黎電視咁廢要買家居保險
呢啲你搵個專家證人,證明到部電視自然爆,可能有得換既
我YOUTUBE 4K > 80000 Kbps, 唔識計
插lan?
YES, 插入/WIFI ROUTER 的LAN 口, 咁樣IPHONE 個LG REMOTE先用到
咁我再睇外先, 因為我用果條Cat6 黎, 但kg 建議cat7, 但明明cat6 係夠用到10Gbps 添
我YOUTUBE 4K > 80000 Kbps, 唔識計
插lan?
YES, 插入/WIFI ROUTER 的LAN 口, 咁樣IPHONE 個LG REMOTE先用到
咁我再睇下先, 因為我用果條Cat6 黎, 但LG建議cat7, 但明明cat6 係夠用到10Gbps 添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞