買電視機換電視機集中討論區 (19) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
而家買電視其實有無話邊到著數啲? 都係AV生活?因為可以簽卡?
新居我2.3米都諗住買55吋

利申:而家舊居1.8米左右47吋覺得岩岩好
自己房用Sony 43" 8500H
預打ps5, netflix, 睇戲
見之前啲post話ps5唔使諗, 其實真係差好遠架?
啱啱係誠哥度買左cx48,join埋佢個三年保。
想問有冇爸打都會join定係我做左水魚
琴日入手左放房
開心使用中

43吋ready for ps5其實真係無
你等到嘅就等下先囉
有無裝移動式掛牆?
黎緊準備買電視 最緊有睇過下 打算買3星tu8500 我見$55XX左加 請問差唔多價位有冇其他牌子型號推介?
新手想問下
買部電視想上牆
要自己買掛牆架自己裝定係可以叫師傅送電視果D裝埋??

BTW,如果電視同電視掛牆架要分開買
掛牆架有冇推介??
三年保加幾錢?
$3136 人為唔包
即係燒印都唔包?

本身個保係幾耐?
冇乜特別研究 筆直$3000 左右有冇咩選擇
4唔4K果啲都冇咩所謂 純粹想睇下Netflix 玩下PS4 (冇打算咁快換PS5)
印尼制 唔值呢個價
燒印係咪人為? 我唔太清楚
$3136 保多3年 加埋廠方原機3年總共有6年保 誠哥係第4年先開始
誠哥個邊有壞 只要係非人為既都會幫你整
整唔到就換機 會換返部同一個grade或以上既比你
記得有Limit
維修就機價125%
直接換機係機價100%
多過limit要補錢
有冇人係AV outlet買過野?得唔得?
上牆一般唔包要加錢
大鋪通常加500-1000
鋪頭幫約師傅或者自己搵師傅整都得

你如果有工具又識鑽牆
自己買個架裝平好多
大陸牌子NB既掛架都幾多人用
屋企人糾結緊Sony x9500g定a8h
就咁睇好似係a8h吸引
同問
今日係av生命入左49" 8500h
打算搵個薄身又實淨
睇到置頂post話
Sony x9500G :升級版9000G 有晒佢所有feature 處理器再提升 ,有earc
係咪都套用落x9500h同x9000h度?
同埋x9000係9500嘅升級版?我有無理解錯?
仲有 x9000h係咪即係rtings上面嘅x900h?

麻煩各位師兄解答
唔好覺得CX 55吋好抵,
當支那制造賣緊$11,000人仔,你印尼做要兩萬蚊?

不論製造技術,物價, QC ,成本都係支那制>印尼
憑咩仲賣緊泡菜制造價,根本仲有大把水位,你見佢買電視送Apple Watch就可想而知

相反,X95H MIJ ,雖然好多野都係聯合國生產運去日本組裝,但係日本當地造成本已經唔同,同㗎仔既QC質素都高人幾班
CX55細鋪可能萬八萬七尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞