BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
唔計出唔到境果班手足依加買張機票就走到d 人都要話呢樣果樣,究竟呢班人知唔知當年走難要游水先落到黎香港
如果係整個property 既話係要
1年contract, 6個月break cost. 最少住4個月, 提前2個月通知.
即係最短都要住半年.
所以家庭係煩過單人好多
仲要交council tax. 我係家庭份表都有計埋. 都成千蚊一個月.
香港係我屋企 點解要走
其實主要都係高風險既手足要走左先
佢地未必好多錢係手. 亦可能會比人上門拉.
我怕拉個刻就會用國安法告. 甚至嚴刑烤問
Spareroom唔洗
按金都只係2星期
我用spareroom 短租左2個月
好flexible
唔撚係呀Waaa.... 之前大家仲diu 佢話佢 係鬼... 佢又要同大家say sorry 話咩原則.... 唔好係佢呀.............

可以點幫佢
因為唔同agent 唔同規矩
呢邊租樓係唔洗比Agency fee
有D 仲可以直接同業主租, 同佢傾
唉. 大家要明而家拉左真係無野幫到
唔通仲靠個司法系統咩..
所以先要盡快走.
基本上LOTR 成功率而家接近9成以上
起碼我係呢邊收到資訊係咁
係一開始有D混亂. 而家好好多
走難KOL
講笑. 想走既就聽下啦
留低既都有好多野要準備
好似換錢, 儲糧呢D. 不過呢D已經好多人講, 講左成年
唔可以咁癲. 唔見左就大檸樂, 呢邊治安的確係一般
我帶左30% cash, 係初頭要用既錢黎
然後其他都係匯過黎
係啊. 我都係鴨記度買
2星期至1個月左右, 係初頭用
呢邊申請電話卡3-4日就有.好快的.
Lm
樓豬好心有好報
想問吓巴打係用咩app記低?
Pennyworth
每次消費下意識即刻mark
先可以控制住D cost
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞