BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
快未必 係懶音 + 黐埋一堆
印度口音先煩
想問下窮撚過去當兵依個方法得唔得
係要諗點樣將香港利益拎盡或者轉移過去先 仲記得攬炒係黎自焦土論嗎 走係必須既 但走之前...
印度口音就subscribe WION幫補一下(順便睇下印度果邊新聞). 雖然上得WION的都唔係最印度化口音, 但總好過冇.
幫手推去熱門啦
支持巴,你既片係我既定心丸黎
得, 有巴打開佐PO:

英國陸軍網頁已更新,BNO可以加入
https://lih.kg/gaOJuS
MPF 已經卡咗喺到 最樂觀都要apply 咗 visa 先有
睇黎又唔係咁難搵工
lm
咁之前又成堆新聞話 local send 咗幾千 CV 無回音
連登軍師話你攞唔到MPF係你問題

我都好有興趣想睇吓幾多打算 5+1嘅人呢排可以拎到MPF
有睇過話SEND好多份先有回音係正常,當地人都係咁,不過估唔到會咁易搵到文職,搵到工既話其實真係唔太驚
咩人諗咩野
建議你大概有個認知
係搬家當過去要交稅

雖然有機會如果你BNO VISA 可以後期申請退稅 (假設同其他類近簽証一樣)
不過運太多唔等駛嘅野過去的話,有機會令你銀包首先唔見好多錢

而家我諗住書就寄過去
其他有機會交重稅嘅野,我會自己拎過去

咁變左好多野其實都要掉.....
係. 我指明左係苦行僧境界
所以呢個係走難攻略

巴打唔好傷心. 我知實好痛
但幾痛都要繼續行落去
我帶一個28吋既喼同60L既大背嚢, 之前去紐西蘭都係咁. 最flexible
係. 用LOTR入黎
帶laptop最好. 工作上都會有用. 同埋flexible
我晏D UP 條片講下
前面都有講到
我同女朋友都係英文廢廢. 佢係做普通文職
用左1星期左右就搵到. 都有3份in
感覺就業市場唔係真係咁差
當然初頭真係要願意咩工都apply
係. 我而家都follow 左D 英國既youtuber. 同埋The Guardian 睇. 聽慣左都明到7-8成. 深既字就要查下咁
咁你要明
可能英國有D 公司會想請香港人多D架WOR
佢都會有同理心. 自己英國人遲早都會搵到工
但係香港人走難過黎.. 要比多D 機會比佢地
英國都有好多比較左既人會咁樣諗
我覺得呢個社會係咩人都有. 有D係真係會關照我地呢個身份既人多D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞