BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
係, 自身感受最為真確. 真係要住下感受下先知岩唔岩自己
巴打趁呢段日子儲多d 錢
到時可能好多香港人落左腳. 甚至乎成間公司搬左過黎
唔止可以搵英國公司, 可能可以搵番香港公司
不過你要自己評估下風險. 高既都係盡快過黎呢邊
你預無得拎, 我問過
仆街政府
Lm
單人應該好平,以前我去歐洲讀書一年廿萬內,之後就搵到野做有錢賺

巴打住邊,單人可以搵shared flat?
單人係最好搵share house
我住係倫敦zone2
On
同女一齊過去

又話單人
NHS 費用 係實收可以睇醫師.
咁一啲 抽血檢查, 自費藥物 點計??? 有冇咩資料?

長期病患想計下個medical expense .... 有冇人知點做??
如果我冇記錯
已經有在英港人開左網站 係同當地港人公司合作 主力招聘港人

單人係諗住計比d 要一個人着草既手足
雙人就x 2 x 80%左右就準
我有睇呢個, 暫時唔算多工, 但都好有心
如果可以有晒兩邊就最好
1. 香港公司+ 香港員工
2. 英國公司+ 香港員工
咁樣個connection 會跳多1個層次
愈多人做先做得成件事
而家保守黨競選倫敦市長都落重注係香港人身上
我覺得好有機會
係睇我地過去既人數夠唔夠多
琴日
新鮮滾熱辣
唔Update 既資訊分享黎做咩
可能要幫你問下係呢邊既手足熟唔熟NHS既野, 我幫你問下先
留名
1733 #記者會
//警方於9月11日以「煽動他人參與未經批准的集結」罪拘捕一名21歲女子。該名女子涉嫌透過網上社交平台煽動他人在9月6日參與九龍區未經批准的集結//

手足要走啊
Lm
手足要走啊. 唔想再見到高危手足被捕. 好心痛
標題話單人但睇落又同女朋友去,兩個人去仲同囡囡已經唔同晒無咁驚
不過多謝樓主介紹,希望到時搵到食我去到有餘力都會盡幫其他單身去既巴打
想問下london租屋問題有冇方法聯絡
我表達得唔好
單人走難係想計比手足睇
但我唔係單身
我知我係幸運D, 所以想幫得幾多就幫. 出分力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞