BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
支持實用資料,支持巴打
講真覺得有危險嘅巴打真係要快啲用LOTR走,俾人捉咗先想走就太遲

留得青山在,哪怕冇柴燒

一俾人捉咗你就gg,有幾多勇氣同偉大理想都冇用
理性啲諗,其實去英國已經係非常之好,就算俾你去香港人最鍾意嘅日本,玩就好,你要喺度生活工作起碼要學識日文,咁已經係一個成本,相比之下去英國你要識英文基本上係零成本,所以真係諗唔到理由點解唔走
當你去隔離續bno睇吓有班人對住個申請UI都已經企曬喺度嗰陣
你就會明zero cost只會對一批人適用
ILR左仲要比NHS
最正係明明網上已經大把成功例子同埋vlog俾人參考,仲有好多人話唔知點做,真係唔知講咩好
老實睇完bno renew post之後,我三年前續無問過人無睇過片,自己一手一腳搞掂哂覺得自己原來都唔係咁廢,個人自信返哂黎
Push
留名等睇班五毛:走咩?去英國做蝗蟲吸資源
留個名先
Me too,自己一手一腳搞掂,完全冇問過,仲幫身邊超過10個親戚朋友搞埋
想問下你果個表 AROUND 10萬既走佬
350蚊住 係包晒所有水電媒同上網手機 ???
同埋290蚊 x12 其實到步 應該計頭1-2個月先都得 ?
推,講得好好
已修正. 燒5+1年由58萬變57萬.
因為有好多人形容到英國經濟差過香港十萬倍
所以我係用長期失業既狀態黎計, 你怕搵唔到工. 用呢舊錢可以燒幾耐既前設下計晒所有費用
如果一到步1星期內搵到工, 就唔洗驚
但未必個個咁好彩
所以我認為用LOTR (免費用) + 6個用既洗費(4-5萬), 就足夠.
高風險既手足, 向身邊人籌呢筆錢又好, 借番黎都好.
準備好就即刻走.
今日再UP 埋關於搵工既資訊. 同youtube 上好多youtuber 形容好唔同
我女朋友, send 左幾份CV. 有3份搵佢in. 有1份比佢offer
佢只係普通文職. 我地英文水平都只係一般溝通
晏D 放上黎比大家明白個現況真係無想像咁差
住屋又係, 搵工都係
希望比到D 動力大家走佬.
諗住出年走而又想慳既年輕人們
真係要學識煮番兩味
呢個真
出面D野食真係又貴又未必好食
呢邊識親個個都自己煮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞