BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
都話武肺俾哂經驗港共
根本幾時封關幾時唔封
講一句就得
專家都要企埋一邊

真係高危嘅都唔會等
等得嘅幾乎只係因為自己無信心....
想問吓LOTR有人話要無犯罪紀錄,即係無犯罪紀錄證明書,但我本人唔喺香港,根本申請唔到請問係咪一定要無犯罪紀錄證明書?
有心
佢支那人黎 模係出唔到
樓豬你地住邊個city
想問下有BNO既點様可以幫無BNO既走,急,thanks
其實寫得都幾清楚.....
個人持有
家屬父母持有
伴侶(未婚)但有野証明 都可以申請....link 我唔貼喇 好易搵到
結婚?
https://youtu.be/EwVwHqH1PZM
出左條家庭既. 大家可以分享比屋企人聽下
留tg
樓主係點滙錢?
用transferwise
佢21號先返, 有阻滯
希望佢返得成
transferwise 有無問過你/抽查過你?
試過兩次各轉港紙10000 過去,兩次都有彈個野出黎問我要個AC黎做乜

而家有啲淆,因為打算轉十萬入去,為BNO Visa存款証明做準備
過左幾十萬都未試過
幾十萬都未試過過問+1
轉去實體銀行?
為BNO Visa存款証明做準備

好多人話英國機場入境既時候係唔睇存款證明既
如果真係要存款證明, 我諗本港既 saving account, current account 既 bank statement 都可以接受既
帶本港有 Cirrus 或 Plus 既 ATM 咭, 去到英國應該都可以㩒到錢既, 要扣當日匯率囉
有錯請指教
先 connect 在英港人
了解一吓佢住既城市既就業情況, 有乜嘢公司, 乜嘢行業請人
如果可以既, 代辦 connect 英國既僱主
發現啱既工, 僱主又肯見, 請既機會又高既
就帶埋護照飛去英國囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞