BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
正確心態
到時民選政府追討番軍政府時代既損失
一切慢慢再傾
走左離再算啦.
習總係小學雞治國, 佢當玩具咁玩. 實有玩爛個日
手足們真係要走
攬炒局面已成. 要去到外國重組勢力,(參加英軍) 先有得救被困既人
一炮過比半年租
高風險既人的確係愈早走愈好
做文宣同去遊行示威都要走?
比cash? 定係用monzo個D? 租屋係咪過數好D?
當前排既人拉晒,後排既人就會變左前排
搞手一定要走左先
你參考番大陸就明
所有搞手係最危險
然後係律師, 維權個隻
議員, 傳媒, 宗教人士. 有影響力又有良心既人, 呢D會逐一去迫害
然後參與過既人最多都係搵D 人祭旗去嚇人
中共都唔想太多人反佢地
直到全部變成藍絲同港豬為大部份比例為止
情況係唔同左
當佢地用晒國安法/國安, 自毀ATM都要拉我地既時候, 其實佢已經輸左
我地負責走就得
要鬥既留班藍絲同佢地鬥, 佢地只要利益上有衝突就會唔妥對方. 到時D 藍絲會變得仲激.
Be Water 真意唔係以柔制剛咩.
唔想再用手足既血肉去抵擋
就算係, 都係黎英國呢邊參軍, 真係有作戰能力咁樣返去決戰.
而唔係而家咁
但係金融中心未動搖我認為走左去唔係好事
trump 係出左名講得出做得到
佢係100%會制裁中共. 亦都講到明唔會對香港留手
我對佢係絕對信任
因為生意人係講個信字
佢講得出. 一定做得到.
唔好咁嬲住. 我諗位巴打係笑緊D 港豬/藍絲姐
正常人係唔會有人想笑手足既....
訓左幾耐呀而家仲有分前中後排嘅咩 你唔見隻指揮狗都話左佢地默認係「暴動」現場係唔會有普通市民呀嘛,莫講話做文宣同發夢友啦
點樣搵房搵roommate先無伏
spareroom有個功能係搵一間屋既潛在flatmate, 然後你可以contact 佢
有樣睇, 會形容自己係咩人咁
可以用呢個function
我由香港ebanking TT黎英國比業主戶口交租
要走今年內就好走
亂走只會更加容易比人分析到
所以要走就係成堆咁走
愈早走係愈易比人知道
同理就係點解人多安全D一樣
基本簽1年
續簽第2年之前要做指定職業(e.g. 農場、礦場、營造)至少3個月
續簽第3年之前要做指定職業至少6個月
上年可能我唔認同 但今年和理非同文宣都可以俾人告暴動 已經冇曬空間 不過自己衡量啦
屌 連登你預左班人會咁講啦 9up冇本
你放心啦 要黎果時
一定係會美國出到聲要開戰叫人走定咁樣
話咩告暴動就驚 台灣年年都比中共話要武統啦
驚條撚毛咩
下年grade

但佢續簽第2年之前要做指定職業(e.g. 農場、礦場、營造)至少3個月
續簽第3年之前要做指定職業至少6個月
變咗好似有D難儲我嗰科足夠嘅工作經驗轉工作visa(仲要揾到)
香港做夠野先又好似未必走得切
走走去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞