BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
係, 真係要快.
tesco有營多tim 呀!!!!
我同佢證兩年都唔知點整,visa都係啦可能先注册要
LOTR要有醫療保, 點會平左

最想知開電話同銀行戶口
香港fresh grad長工人工
其實感情好不如註冊左先
我同女朋友都註冊左上年4月
跟住就一直唔會有心情搞婚禮既野
個陣淨係驚會唔會比人拉, 點會諗到咁遠
直到而家黎到英國先好番D
恭喜晒先
兩個人其中一個搵到工起碼個心定啲先
唔會驚繼續燒錢
LOTR 其實係入境既印黎, 而家D officer 都蓋到熟晒, 無咩要求咁濟.
只係要BNO身份
至於醫療保, 係真係衡量一下呢半年入院既風險.
最好當然要有啦.
都係豐儉由人既野
電話求其買pay as you go電話卡。 10鎊眼養佢一個月

銀行戶口,你有bno有英國地址就可以去lloyds開current account

自己上網填資料10分鐘開到架喇。
係. 個心定左好多
我女朋友話會見多幾份,
一黎想睇下唔同行業會要咩要求,然後拍片分析比大家聽, 各行各業既難易程度都唔同, 要注意既地方都唔同.
二黎都可以試下多D 機會
試下直接打比agent啦。email好多時都石沉唔覆
咁睇9月出境數字係最準. 我諗少極都有5千既.
不過如果係咁少人走.
中共會笑得仲開心. 因為代表D 錢一定留得住係香港
唔得架
我試左喇

宣晒誓入左紙比基金受託人

最後都係reject

無你想像咁易
辛辣面都有
我日日都做緊功課
開頭以為過英國啲飲食會轉哂
後尾我記番低我喺香港自己煮野會食啲乜
發現基本上好多野都可以keep住唔變

如果識整
自己喺英國食焗豬扒飯都可以
辛辣面我都有買黎食呀

不過老實我又無乜飯癮

我黎左之後餐餐都係食肉多

間唔時先食個公仔面或者營多

因為響呢度煮中餐好撚麻煩
多謝樓主分享
樓主好有心
希望拍多啲片等1516緊嘅手足知多啲無咁驚
現實啲睇
咁易話走就走嘅
要好特定某啲人先得
家庭 工作 住屋 全部野要可以即刻cut哂先得
越後生越容易 但呢批人多數無BNO

我本來都可以即走
但我香港有租約死約,寛頻nowtv都係長約
而家等緊中間位唔駛賠咁多走
呢度煮中餐真係好煩.
之前BBC 個條炒飯片笑死左
樓主可唔可以拍一段room tour黎睇下? 想睇下英國D sharehouse係點樣
好野終於有多一個人實証係唔得
之前呢度啲人仲圍插我
實不相瞞, 我都係租約死約, 寛頻死約走
不過我覺得我都基本係倒台前唔會返去
呢D 野由佢. MPF 我都無拎就走
要真係當走難既心態咁去睇. 呢D 就會易D
只係身邊人會當我係痴痴地...
唔早D 甩左身黎英國呢邊搞係好難接屋企人過黎
我而家每日都係煎雞扒/雞胸/蔬菜

加少少醬汁

炒個意粉咁就一餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞