BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
有心po 幫推
手勢太多有啲頂吾順 😅
其實係咪唔申請都可以入境住半年
過兩日就出發,但唔打算番工
原諒我唔可以出樣. 我對手下次錄片會鎮定D
YES
計掂條數就過黎啦
佢可能會問你點解會想留咁耐, 用visitor visa.
你直接講避政治風險. D officer 會明, 佢地都係順例問下.
mpf你可以申請永久離開香港 就拎得哂
揼人落街都得
強姦到大埋肚屈個受害者誹謗都得
姦殺完屈個死者精神病都得

搞鳩你你覺得有幾難?
laptop最好+1。

我都係帶部laptop用LOTR過來英國。部嘢可以變成搵食工具,IT狗有laptop有網絡就可以remote開工。

依家準備過去曼市搵地方住。不過一枝公搵地方住有少少困難,sent email 問租屋d agent好似當佐小弟流流地咁,都冇乜反應
打錯字 頭一"年"
住邊個城?去咗幾耐?搵到工未?
住spareroom?
認真問
點解你d片成日有卷濕鳩廁紙
呢個話要有英國地址
如果未有 裡面講做法係先貨金後退稅
仲有LOTR啱唔啱用 我都有個問號

其實件事對香港人嚟講係好怪
未有visa根本簽唔到租約
香港而家好多人打算一炮過,同時搬哂啲嘢過去再慢慢租地方
佢地呢個處理方法有少少預你超過一次來回去settle
事實係真係好殘酷. 事實個政府真係強姦完人可以告番人轉頭. 揼個學生落樓. 姦殺個學生丟落海度沖洗證據再燒屍.
一切都好難接受, 所以我先咁努力勸大家走. 唔想再多任何一個陳彥霖同周梓樂....
我知巴打想講政府想唔比我地出境. 就可以唔比我地出境
但佢地前期都唔一定會去到最盡.
所以佢會分批咁禁制. 咁樣既反對聲音係最少
D人覺得唔關自己事就唔會理
直到佢地自己賴野
所以想走真係快
因為我無mic stand, 未返工又唔想消費. 拎住卷廁紙撐住支mic 先
支咪都係咁岩之前買左順便帶過黎. 估唔到會用左黎拍片講野
而家女朋友有工返, 你地唔洗再望住卷濕鳩廁紙
唔打算香港會留野
所以有d有紀念價值個d都會運哂過去
push
食意粉食到嘔
好掛住出前一丁. 但呢度得D 華超有. 唔想益中國人
希望快D 多D 手足黎到搞黃圈
忍得好苦
查實是但用武肺做藉口
已經可以停咗個機場客運
唔駛做到好出面話唔俾你走
好多好似聽落唔會嘅事
而家都可以發生
唔使咁慘 tesco有出前一丁賣呀 英國版
係. 搞緊健康碼限制人自由出入, 可以好多野比佢玩.
事實真係個政府想點就點
好似個計時炸彈隨時爆咁.
所以想多D人想黎既真係提早黎. 博唔過.
tesco 頂住先

下年真係黎到應該會去曼城,見d樓真係便租好多,因為要帶埋寵物唔會住到share,唔知搵工會唔會難好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞