BNO: 單人走難攻略 (個人風險 + 最低成本)

853 回覆
526 Like 26 Dislike
我話10萬鬆 因為用VISA/NHS 5年計, 實際上可以減半比30個月

反而生活費係有D窄
搵D ~4/500 PCM + 100 COUNCIL TAX + 200 食, 其他雜費
PS: 非LONDON
唔計住宿費呀
我知 下面補充咗 我眼殘
但佢個visa應該直接拎5年平d 同埋會唔會拎2年半 到時又有其他因素續visa好麻煩
你唔夠CASH/想多D CASH旁身
咪要整30個月, 有彈性
雖然講左等於無講
但係如果無人帶路
自己衝過去
預左有冤枉錢要駛
所以budget 唔好set 到太緊太理想化

衰起上黎慳錢食平野
食到肚屙都要錢買藥啦
呢個post 真係難得地少5毛
我就點都30個月, 彈性最緊要
同埋而家成個世界都走下坡. 現錢好重要
樓主好有心
我成家有BC都無lum住走,成本太高,住香港既風險仲未高到可以承擔咁高成本返英國
但我怕兩年半後再續個bno visa會好麻煩 又唔知到時個policy會唔會改我都想拎30個月
老實就算揸咩外國護照到支共真係鎖國既話我唔睇好有得走,佢要攬炒梗係攬盡所有人質,況且佢眼中響佢境內既華人都係支那籍是常識吧
成家走真係計唔掂
除非好似之前蘋果個 公司秘書 有幾百萬買樓收租
仲有多過幾百萬用黎做其他投資
呢D咁有米就唔洗報導啦,點走都得,今次有BNO佢介慳好多移民費用。
當比少兩百萬
bno visa可唔可以係香港銀行開離岸?
離岸基本上係睇你有冇球半咋喎
如果移民/讀書好似都開得
今個月19號星期六有個Online Webinar會講BNO VISA&加拿大移民,有興趣可以報名聽下,唔洗錢
https://paceimmigration.com/international-residency-options-for-the-hong-kong-community-canada-and-beyond-chi/

報名可以同我講聲幫你留個位:https://t.me/edccccccc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞