[長氣多圖][無限期] 香港staycation之旅

987 回覆
297 Like 43 Dislike
佢有兩級
變左係坐係度
好似浸溫泉咁

可能係平日
日頭都唔多人
更新下個行程表先

DAY1 蒲台島->Beef & Liberty->赤柱
DAY2 天際100->每日->Ozone
DAY3 太平山->大富翁夢想世界->凌霄閣摩天台428->楚撚記大排檔
DAY4 玄鮨->Epure->觀塘海濱花園->平山
DAY5 Sukiya->梅窩->銀鑛灣瀑布->逸東軒->普慶餐廳
DAY6 Aaharn->大館
DAY7 龍逸軒->1881 Heritage->嘉頓山->素年
DAY8 昂坪市集->天壇大佛
DAY9 鮨樂->香港文華東方酒店(上)->Cafe Causette
DAY10 香港文華東方酒店(下)->文華廳->香港摩天輪
DAY11 九龍海逸君綽酒店(上) ->炉端燒
DAY12 九龍海逸君綽酒店(下)->The Promenade
DAY13 Mamaday->香港四季酒店(上)->龍景軒
DAY14 香港四季酒店(下)->Caprice
DAY15 香港朗廷酒店(上)->唐閣
DAY16 香港朗廷酒店(下)->Bostonian seafood & grill
DAY17 香港海洋公園萬豪酒店(上)->Marina Kitchen
DAY18 香港海洋公園萬豪酒店(下)->香港海洋公園
DAY19 大埔->香港鐵路博物館->大埔海濱公園->Fat Belly Butcher & Gin House

以下只係預定既安排
DAY20 香港萬麗海景酒店(上)->滿福樓
DAY21 香港萬麗海景酒店(下)->Mirage Bar & Restaurant
DAY22 香港W酒店(上)->Kitchen
DAY23 香港W酒店(下)->星宴中餐廳->天際100->Cafe 100 by The Ritz-Carlton
DAY24 奕居(上)->Cafe Grey Delux
DAY25 奕居(下)
DAY26 大澳->香港大澳文物酒店(上)->Tai O Lookout
DAY27 香港大澳文物酒店(下)->大澳
DAY28 Tosca di Angelo->香港麗思卡爾頓酒店(上)
DAY29 香港麗思卡爾頓酒店(下)->天龍軒
DAY30 香港美利酒店(上)->The Tai Pan
DAY31 香港美利酒店(下)->國福樓->香港公園
睇到有啲想去好似好大間又唔太貴
但係而家海洋公園收左皮
IMAX巴痴線㗎

更新下個行程表先
IMAX巴痴線㗎

巴打都出包膠啦
仲有好多未去到
一星期去一間太累又太燒銀兩
我都算慶幸取消左半島
唔係呢排都要一星期一間
巴打影相技術高超,仲未有鏡係有你倒影
點解會攰
多謝先
不過唔洗啦
放棄左
無咩點拍片
受過專業揀相訓練
一抽二
攰死
次次星期一番工都要長休
推一推post
唔就腳
無景
泳池無開
野唔係好食
無得入場就算啦
因為我第一次去文華東方
呢個價係可以食到三餐
雖然唔係住套房
但其實間房都差唔多大

同埋佢零房價兩款都無海景
要再加錢upgrade先有
而且佢餐廳就真係唔算好食
再加上個package無早餐
就真係唔可以算抵
如果有番lounge就會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞