連尼住同谷阿莫都係盜版狗,點解兩者評價差咁遠?

697 回覆
274 Like 196 Dislike
法理上冇抄
但事實有冇抄自己心照啦

好老實早洩係覺得抄嘅應該好似CCTVB咁出番封聲明屌myavsuper抄野以正視聽

唔係作為平常人點知你兩個網站D恩恩怨怨,何況今日仲搞到有直接商業影響

就算好似你咁講憑主觀感覺都應該列出D證據講下人地點抄你掛

你可以吹係台名嘅,不過我又睇唔到有人註冊左唔比人用"XX台"咁嘅格式做網站嘅,但如果道理係你度嘅怕咩告姐

人地URL叫hkgolden,呢度叫lihkg,我又睇唔到有咩似

你話layout嘅,除左m版比較似,我又唔覺得主頁版有咩近似之處,但係m版呢個layout好似係lihkg先過hkg,如果計埋非官方版高登嘅lihkg,個layout正常都係app developer諗嘅,又好似唔關hkg事

好老實,你又唔比D完整論述又一味講主觀感受,好難唔比人感覺到你係幫某一邊

係抱不平嘅,其實高登朋友都可以試下匿名舉報比律政司、刑事檢控專員建議佢地檢控許耶撚

再唔係玩crowdfunding私人檢控又得,又唔洗講到好無公義咁嘅

個人立場:食花生想睇人仆街

巴打回覆高質

所以其實可以繼續講係盗版,不過我只係想表達出究竟係主觀情緒,定客觀法理講佢

明顯係主觀情緒
係咁話問心問心

好心啦
做假膠做到要幫林早洩講好說話
又吹捧佢係大方好人
仲要黎黎去去都係嗰幾句
假膠還假膠可唔可以高質少少

與其分真假膠,討論個理據先有用
見到連登小學雞死撐真係笑死
上翻版forum仲要唔認

上面解釋左翻版定義
正評直線上升

我記得波台巴打講過分正負評無用 我用意,睇內文理據重好啦
正評直線上升

我記得波台巴打講過分正負評無用意,睇內文理據重好啦

咁連仔有邊樣做得好?

管理不善 - 開頭扮親民依家潛水
縱容五毛 - 連登就縱容小學雞同護主犬
鎮壓異見 - DEL POST
獨斷官方apps - 唔比DAT 開第三方APP

介面好過高登,管理透明度點都高過高登,貼咸濕圖唔會bam

淨係唔開放API俾DAT 咪同牙JOE當年一樣,唔想俾人賺,自己又唔撚改善,android 用電倒水咁撚樣倒

然後暗地裏打壓異己,搬post刪post龍門任擺

之前我開反蔣狗既post 開係創意台又俾人搬開係時事台又俾人搬,但係蔣狗就咩台都得吹奏自己既post而冇俾人搬

之後有個反教會既post又俾人搬去吹水台,你話係咪滅聲啦,而家吹水台根本冇人睇

有冇撐連既回我

上面回覆夜子巴打個4點 有幾樣野可以做黎回應
正評直線上升

我記得波台巴打講過分正負評無用 我用意,睇內文理據重好啦

連登會有人講理?

上面我講左點解連登高登比較唔係盗版既概念
樓主今次好波
樓主今次好波
大佬佢拎人地D野黎賺錢, 人地告佢就唔好講到好委屈咁啦

又係嗰D "要不是我偷你D野黎改,你套戲早就完蛋了"理論
樓主撚狗咁撚

明明係連尼住佢哋抄,就將個責任推畀用家到

同埋上都係焗住上咋,鬼叫冇其他壇高質過三登咩

上連登 = 支持老翻真係笑而不語
https://lihkg.com/thread/211766/page/1?ref=android

直接vs都有,已經仔連登本台出post,如果都係高登勝,重好意思講高質過高登,on99

如果純粹講討論質素,個別分台係好過連登少少嘅
咁你又上,仲推到咁多頁
唔係應該扺制再屌咩?
連登真係多謝你

明明係連尼住佢哋抄,就將個責任推畀用家到

同埋上都係焗住上咋,鬼叫冇其他壇高質過三登咩

上連登 = 支持老翻真係笑而不語

無資格屌谷亞莫咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞