連尼住同谷阿莫都係盜版狗,點解兩者評價差咁遠?

697 回覆
274 Like 196 Dislike
其實高登台名好特別,唔似香討其他論壇,例如體育台就包晒所有體育,唔會再分單車,足球,藍球...

屌你而家連登抄足晒咁既layout同分類,都唔撚叫抄?做護主狗高質d啦## power off你呢隻狗

我冇話抄台名唔叫抄

係針對緊你嗰句「抄十成」嚟討論㗎咋

你閱讀理解拎u?

而家係直頭成個分類layout都抄鳩人啦抄左人"體育台"名,再抄人layout將成個體育運動係同一區討論,不作分類,根本係成個討論系列再抄足高登,屌你

唔分類=抄高登
分類=抄香討/u汪
ok u win, 駁唔到

唔分類得黎又撞晒台名
又咁岩撞埋吹水區睇到所有post
分左類反而無人屌佢抄啦
死傻閪😂😂😂

可以喺一個台裡面睇到其他分台嘅post
我諗可以睇返高登所使用嘅snitz forum討論區程式中有冇此源碼,如果有,呢樣嘢就唔係高登自創。
理撚得你 我係鍾意用老翻呀 你咬我囉 咁鍾意正統就死翻高登咪撚嚟呢邊吠啦 呢到啲嘢關你地撚事咩

小學雞2號
舉個例
兩間茶記開埋一齊
兩間都係樓面左邊, 廚房後邊
食既野都係A餐,B餐,C餐
係咪抄呀? 係抄呀又如何?
點解有大把人去B餐廳而A餐廳無人? 我就唔知點解
呢類型係service provider, 根本無抄唔抄
因為唔存在原創性, 而係靠服務去吸引人

錯例, 係一間開咗好耐, 一間最近開, 新果間話會提供比隔離店更好既服務, 結果提供唔到, 有食客表達不滿, 老闆就無再出過樓面, 而其他食客就屌鳩表達不滿既食客

咁你答我啦, 會唔會有新食客咁得閒留o係間鋪到屌
直接過隔離食架啦
用下個腦好無

咁你答我啦,現實中有無食客會幫間新茶記老闆屌果個唔滿意既新食客先?

梗係有啦, 如果你瀨死o係間餐廳唔走
又阻住d 想食新餐廳既人,
實有人屌鳩你唔鐘意食過主唔同阻住全世界

請問我屌個茶記老闆點樣阻住你食新餐廳呢?
我又無洗版又無唔比你上連登

霸住個版面討論d 無結果既野
同霸住張台唔俾人做生意有咩分別?
咁都唔叫阻住呀?
有老鼠咪報食環囉, 唔好食咪走囉
霸住張台做咩je
真係好撚柒,連登就係抄高登,咪撚因為自己上緊就spin黎spin去啦
icon 一鳩樣,分台一鳩樣,會員都一鳩樣
只係抄得出師有名唔代表唔係抄

分台架構一樣我同意呀,但會員一樣?不知幾多人用咗舊登仔啲名扮人,仲有icon邊係高登原創,話係一齊美國嘢就差唔多

巴打會轉用咩?

你唔好再轉移視線啦,屌連狗係睇連狗做得好唔好
同有咩選擇完全無關係
你再問人轉去邊只係離題

題目講盗版

咁盜唔盜版同有咩選擇有乜撚野關係

唔用盗版就要有其他選擇 雖然我知你係波台巴打但都唔好咁痴線啦

我撐樓主咋,你睇清楚未?
我由頭到尾都講緊用翻版無資格罵人用翻版,我幾時話唔用翻版?

adam巴打回應下

我會笑一下
真係好撚柒,連登就係抄高登,咪撚因為自己上緊就spin黎spin去啦
icon 一鳩樣,分台一鳩樣,會員都一鳩樣
只係抄得出師有名唔代表唔係抄

分台架構一樣我同意呀,但會員一樣?不知幾多人用咗舊登仔啲名扮人,仲有icon邊係高登原創,話係一齊美國嘢就差唔多
覺唔覺套用高登文化落連登既人默認左連登係抄高登
包括成日回帶話釣新會員果班人
高登舊會員釣連登新會員?
用明朝既劍斬清朝既官?

冇計 連登仔話要建立新討論區
唔想再比人叫高登仔
但文化仲係遺留係高登個年代
E.g 5p字 高登潮文
係咁雙重標準

屌你老母啦係得你班垃圾傻閪波台狗先會懶係有特色咁用埋晒啲5p字 波台狗食撚屎啦
願所有波台狗長命百歲百病纏身
D人為左撐連真係spin撚到毫無底線

我發覺波台巴打真係好鬼齊心 但個d重要議題無咩push
總之學Adam仔話,法理上告唔到就唔係抄

大家以後見到D 淘寶呀,名創優品呀,千其唔好話佢地係抄

唔係一定比人秒回KO

已經唔想討論落去
抄人既唔認抄人
之後又去屌其他人抄其他人

無人spin 過
我亦從來兩邊都上, 因為兩邊都有特色
我只係想帶出呢個行為係好on9
等同於你瀨死o係間餐廳唔走不屌人d野唔好食
其他食客見到只會覺得你係個痴線佬
你想屌連登有咩不足, 歡迎開post,一定會有人討論
但係話A壇抄B壇, icon 抄icon呢d 真係浪費生命
我都唔想再回
我唔想狙擊ADAM 巴打
反而想叫D唔鐘意就走果D ON9 出黎回應下
你可以話連仔抄高登,但佢真係冇地方侵犯版權喎😮

所以想問問高登申報左邊項設計既版權?

咁你同個professor 講
我只係參考 冇抄襲喎
冇錯 係冇申請版權 寫essay個陣 網上面啲article 都冇版權 代表你可以一模一樣咁抄?

本質唔同

essay寫出黎with proper citation已經有implied copyright, 所以先會有self plagiarism 只要落左citation credit比番引用essay唔可以稱為violate創作(文學上稱為plagiarism)

而自己創作既音樂/影片自己用番黎改無版權既問題,而且就算落左reference都唔等於可以任意使用 兩者唔可以直接比較,法律條文既引用都唔同

回歸番問題,只係想知高登有無申請到邊樣設計為版權?

算鳩數啦條友明顯冇讀過書

無人spin 過
我亦從來兩邊都上, 因為兩邊都有特色
我只係想帶出呢個行為係好on9
等同於你瀨死o係間餐廳唔走不屌人d野唔好食
其他食客見到只會覺得你係個痴線佬
你想屌連登有咩不足, 歡迎開post,一定會有人討論
但係話A壇抄B壇, icon 抄icon呢d 真係浪費生命
我都唔想再回

我都唔想再回 佢地係知理據,但會ignore之後講番自己個套 都係食下花生算
世界大戰 花生價格上漲

已經唔想討論落去
抄人既唔認抄人
之後又去屌其他人抄其他人

雙重標準

CC台大佬Power Off:

高登抄左Forum2000部份Icon
然後連登抄足高登所以基本Icon

所以連登無抄高登
點解膠登個陣冇咁多高登打手入去煩話抄乜抄乜, 連登就咁多既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞