連尼住同谷阿莫都係盜版狗,點解兩者評價差咁遠?

697 回覆
274 Like 196 Dislike
如果連登冇哂高登D ICON,你當初仲上唔上,一句講哂

D 分台改撚哂名你覺得有冇親切感?

個人提議:刪吹水台,啲台名刪走個「台」字,台名隔離擺個表情icon,咁做就可以同高登風格融合,又唔會有太多抄襲嘅感覺。

咪又係抄
其實都無人介意過LIHKG抄
宜家係介意d人仲好意思屌谷阿莫啫

YES 由頭都尾都係講緊D 人雙重標準
總有幾隻護主講到連登無抄過 高登咁

雙重標準好正常姐

a片網咪又侵權 但大家多謝佢地都黎唔切

其實認自己係雙重標準標準咪得囉
扮咩聖人

個人提議:刪吹水台,啲台名刪走個「台」字,台名隔離擺個表情icon,咁做就可以同高登風格融合,又唔會有太多抄襲嘅感覺。

咪又係抄

雙重標準好正常姐

然後大家企係道德高地上面屌谷阿莫
D人為左撐連真係spin撚到毫無底線

已經唔想討論落去
抄人既唔認抄人
之後又去屌其他人抄其他人

雙重標準

CC台大佬Power Off:

高登抄左Forum2000部份Icon
然後連登抄足高登所以基本Icon

所以連登無抄高登

連登主要係抄咗高登嘅分台架構
icon方面有待查証

咪又係抄

雙重標準好正常姐

佢都未判

咪又係抄

雙重標準好正常姐

TOPIC已完

1. 啲icon唔係高登
2. 上呀

咁你覺得 高登ICON 能唔能夠代表 高登?

代表高登但唔應該只屬於高登,除非呢個作品係高登嘅創作
定一話係澳門傻尻呀

用繁中既除左香港都好低質
因為得澳狗同台狗

殘中都仲有新加玻支持下
屌你老母係咁撚唔中意lihkg,咪死返去高登囉,攬撚住高登個名繼續打飛機,係到輸打贏要有撚用咩?
屌你老母係咁撚唔中意lihkg,咪死返去高登囉,攬撚住高登個名繼續打飛機,係到輸打贏要有撚用咩?

你跟下POST先出黎9UP 啦

小弟弟 屌者愛也呀

唔撚鍾意香港就移民啦
咁似民賤聯d人既思維

咪又係抄

唔同的,表情icon唔應該淨係屬於高登,而我呢種用法喺高登亦未咁用過,所以應該唔會構成抄襲。

當然台名改到就盡改,盡快遠離百分百嘅高登風格對彼此都有利

唔撚鍾意香港就移民啦
咁似民賤聯d人既思維

唔鍾意香港咪唔好係香港住囉
on9, 高登所有野有拎個版權?

即係呃撚哂D人過黎應承過既野全部冇兌現,然後就叫連囝好波?

巴打有無咩建議

1. 如果樓主可以叫admin刪post,係咪所有會員都有權同可以咁做?
2. 點解當初話server係外國唔怕法律問題唔會刪post,而家就成日刪post?
3. 幾時先會出vip? 唔洗日日撳錯D 廣告
4. An版食電問題會唔會解決

2. 因為連尼住冇兌現過當初話開海外公司嘅承諾

基本上間公司喺外國,負責人又係外國,冇喺香港搞office分部,就冇事,好似係

3. 咁憎連尼住可以扑廣告
4. 連尼住廢,個app咁耐仲未寫到好似ios版咁好用

依個真係, iphone 同android 真係差好遠, 淨係重視iphone

功力問題(plus仔 >>>> 望遠 >>>>>>>>>>> 連尼住)

望遠條垃圾唔入流都咪提La,佢係高登APP界最廢同最不負責任
個Dungo真係佢代表作

但係望遠有能力update hkg+

未有巴打提供到資料

無拎就唔係抄?
老師屌你抄功課個陣
你都係咁答佢架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞