連尼住同谷阿莫都係盜版狗,點解兩者評價差咁遠?

697 回覆
274 Like 196 Dislike
出而討論區會細分,連"cc台"都分香港世界新聞,時政討論.....

但高登無,你可以話佢分得唔好,但亦將所有討論集中一版,百花齊放,而定所有台既模式分類都似足9成,你同我講唔是抄??😆😆😆

呢度有自選台、政事台(時事分台)

reddit都冇細分喎
又係抄高登?

支持joe 仔發律師信告佢地,以正視聽
連住尼 Backup佬 谷阿莫
係咪想儲夠八奇
抄乜撚野?平台都叫抄,咁依個世界邊個係第一個網上科林?
高登值錢係高登仔,唔係個垃圾壇,高登仔過檔連登變連登仔,高登自然變返無價值既垃圾

你夠膽話連登100%原創 咪當你贏
人無恥

唔係100%原創就叫抄
其實你地日日唱反調無問題
不過黎黎去去都係嗰幾味
已經有唔少巴打駁過嘈過
你唔悶我都悶啦

唔洗回條撚屌比佢收$0.5
呢d問題創lihkg時已經討論曬
要留嘅留 走嘅走

係得樓主留係度r存在感
見字block樓主 三色貓 走人
負評都唔洗比費事上熱門
其實2個都無問題 點解係都要2個都係仆街
連狗打手全面進場

無錯
一個黑人憎 一個唔黑人憎 默就係咁簡單

係囉 谷阿莫都唔乞人憎 點似得另一條友
覺唔覺套用高登文化落連登既人默認左連登係抄高登
包括成日回帶話釣新會員果班人
高登舊會員釣連登新會員?
用明朝既劍斬清朝既官?

冇計 連登仔話要建立新討論區
唔想再比人叫高登仔
但文化仲係遺留係高登個年代
E.g 5p字 高登潮文
係咁雙重標準
如果連登係盜版
咁你都係用盜版嘅盜版狗

冇錯 所以我冇資格屌人用盗版
但出面班人道德撚上身咁真係嘔心
抄乜撚野?平台都叫抄,咁依個世界邊個係第一個網上科林?
高登值錢係高登仔,唔係個垃圾壇,高登仔過檔連登變連登仔,高登自然變返無價值既垃圾

你夠膽話連登100%原創 咪當你贏
人無恥

唔係100%原創就叫抄
其實你地日日唱反調無問題
不過黎黎去去都係嗰幾味
已經有唔少巴打駁過嘈過
你唔悶我都悶啦

唔洗回條撚屌比佢收$0.5
呢d問題創lihkg時已經討論曬
要留嘅留 走嘅走

係得樓主留係度r存在感
見字block樓主 三色貓 走人
負評都唔洗比費事上熱門

你呢人垃圾講人冇point 又駁唔到人
就block人負評
你真係衰過小學雞
你不如返香討啦 個度唔同意見會直接ban
岩哂你啲屎忽鬼
連狗打手全面進場

樓上有幾個
算好架啦上面條友肯覆
好過班垃圾斯斯縮縮比負評又唔敢出聲
算好架啦上面條友肯覆
好過班垃圾斯斯縮縮比負評又唔敢出聲

想問問高登有申請版權邊d設計係會屬於侵權?

Btw電影用係教學用途先唔算侵權:

如果播放電影目的是為了教學,而觀眾包括了教師及學生,以及其他與學校活動有直接聯繫的人(包括學生的家長及監護人),學校可以在沒有版權擁有人特許或同意下,播放電影(《版權條例》第43條)。

http://www.clic.org.hk/tc/topics/intellectualProperty/infringement_of_copyright/B/q9.shtml
你可以話連仔抄高登,但佢真係冇地方侵犯版權喎😮

所以想問問高登申報左邊項設計既版權?
正評多過負評

咁你同個professor 講
我只係參考 冇抄襲喎
冇錯 係冇申請版權 寫essay個陣 網上面啲article 都冇版權 代表你可以一模一樣咁抄?
駁……駁唔到
睇住連登人反谷阿莫
高登仔既花生價會唔會升停牌
你地明唔明我想表達啲咩?
唔係要對比高登連登(只係一個直接屌連登仔雙重標準)
你地又要屌谷阿莫侵權盗版,個個正義撚上身
見人屌你又屌埋一份
又唔諗下自己都係用老翻
唔用連登做例子
你有上thisav /上網睇周星馳 已經盗緊版啦
自己用就得 人地用就屌鬼

咁你同個professor 講
我只係參考 冇抄襲喎
冇錯 係冇申請版權 寫essay個陣 網上面啲article 都冇版權 代表你可以一模一樣咁抄?

本質唔同

essay寫出黎with proper citation已經有implied copyright, 所以先會有self plagiarism 只要落左citation credit比番引用essay唔可以稱為violate創作(文學上稱為plagiarism)

而自己創作既音樂/影片自己用番黎改無版權既問題,而且就算落左reference都唔等於可以任意使用 兩者唔可以直接比較,法律條文既引用都唔同

回歸番問題,只係想知高登有無申請到邊樣設計為版權?
見人屌你又屌埋一份
又唔諗下自己都係用老翻
唔用連登做例子

仲有個話唔岩就block負評上一頁
心諗 成日屌人拖抵連登質素
你何嘗唔係
見人屌你又屌埋一份
又唔諗下自己都係用老翻
唔用連登做例子

所以我問個樣野好關鍵 只要高登有設計上既版權 咁 就會 高登(有版權)vs連登 同 電影(有版權)vs谷阿莫成立

否則兩者唔可以作直接類比,如兩者都無版權
見人屌你又屌埋一份
又唔諗下自己都係用老翻
唔用連登做例子

仲有個話唔岩就block負評上一頁
心諗 成日屌人拖抵連登質素
你何嘗唔係

其實好多本身都對谷阿莫冇咩睇法
係睇到班雙重標準撚先忍唔住入黎撚下
跟手比班二元對立撚標籤做打手
仲自己扮埋法官未審先判講埋哂d咩擺明係侵權啦bababa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞