連尼住同谷阿莫都係盜版狗,點解兩者評價差咁遠?

697 回覆
274 Like 196 Dislike
咁用山塞貨都係選擇黎既 好似我依家都用緊
但唔好大大聲同人係我依件原創正貨黎囉

依件係高登改良版嚟

多左兩個台就唔係抄
咁你班連登仔唔好屌鳩支那d山塞貨啦
因為都唔會係100%一樣

係抄,但唔係百分百抄,我意思係有少部份元素係連尼住佢哋自己加落去,嗰部份唔屬於抄襲成份(如介面、管理制度、分台功能調整)。

我上面都話咗呢個可以話係高登分台架構上嘅小改良版

我覺得唔應該淨係一味話佢哋點樣抄,人哋抄嚟係有再改良同設計到適合我哋用,而從呢度所提供嘅服務可以睇到,係好過舊登好多。

改良左就抵用,咁new barlun 都抵用lu

依件係高登改良版嚟

多左兩個台就唔係抄

係抄,但唔係百分百抄,我意思係有少部份元素係連尼住佢哋自己加落去,嗰部份唔屬於抄襲成份(如介面、管理制度、分台功能調整)。

我覺得唔應該淨係一味話佢哋點樣抄,人哋抄嚟係有再改良同設計到適合我哋用,而從呢度所提供嘅服務可以睇到,係好過舊登好多。

論服務質素,就點都好過高登,冇辦法,冇得揀。

HKEPC少post
膠登靜過epc
高登管理不善
香討多五毛

依件係高登改良版嚟

多左兩個台就唔係抄

神魔都係pad既改良版

遊戲可以有好多選擇
但介面user friendly、管理制度較完善、言論較自由嘅香港科林嚟講真係冇乜。
Yes
因為高登多年管理不善、縱容五毛、鎮壓異見、獨斷官方apps,所以連登乃出於正義之師

你講呢堆野連登一樣咁衰
係五毛改左小學雞就一樣
你地明唔明我想表達啲咩?
唔係要對比高登連登(只係一個直接屌連登仔雙重標準)
你地又要屌谷阿莫侵權盗版,個個正義撚上身
見人屌你又屌埋一份
又唔諗下自己都係用老翻
唔用連登做例子
你有上thisav /上網睇周星馳 已經盗緊版啦
自己用就得 人地用就屌鬼

仲有個話唔岩就block負評上一頁
心諗 成日屌人拖抵連登質素
你何嘗唔係

其實好多本身都對谷阿莫冇咩睇法
係睇到班雙重標準撚先忍唔住入黎撚下
跟手比班二元對立撚標籤做打手
仲自己扮埋法官未審先判講埋哂d咩擺明係侵權啦bababa

所以我上面假設係侵權,唔等於直接同 高登 連登比較 除非有法理基礎

巴打你啲回覆好高質,我想cap低佢直到有需要嗰陣用嚟參考或者貼返出嚟,有冇問題

唔好貼我名
因為高登多年管理不善、縱容五毛、鎮壓異見、獨斷官方apps,所以連登乃出於正義之師

你講呢堆野連登一樣咁衰
係五毛改左小學雞就一樣

我相信自由意志 多得lihkg先有選擇,可以留係到/高登/連登 因為無人迫你要上邊個
法理上冇抄
但事實有冇抄自己心照啦

好老實早洩係覺得抄嘅應該好似CCTVB咁出番封聲明屌myavsuper抄野以正視聽

唔係作為平常人點知你兩個網站D恩恩怨怨,何況今日仲搞到有直接商業影響

就算好似你咁講憑主觀感覺都應該列出D證據講下人地點抄你掛

你可以吹係台名嘅,不過我又睇唔到有人註冊左唔比人用"XX台"咁嘅格式做網站嘅,但如果道理係你度嘅怕咩告姐

人地URL叫hkgolden,呢度叫lihkg,我又睇唔到有咩似

你話layout嘅,除左m版比較似,我又唔覺得主頁版有咩近似之處,但係m版呢個layout好似係lihkg先過hkg,如果計埋非官方版高登嘅lihkg,個layout正常都係app developer諗嘅,又好似唔關hkg事

好老實,你又唔比D完整論述又一味講主觀感受,好難唔比人感覺到你係幫某一邊

係抱不平嘅,其實高登朋友都可以試下匿名舉報比律政司、刑事檢控專員建議佢地檢控許耶撚

再唔係玩crowdfunding私人檢控又得,又唔洗講到好無公義咁嘅

個人立場:食花生想睇人仆街

巴打回覆高質

所以其實可以繼續講係盗版,不過我只係想表達出究竟係主觀情緒,定客觀法理講佢

好老實早洩係覺得抄嘅應該好似CCTVB咁出番封聲明屌myavsuper抄野以正視聽

有無用先得架

黎得lihkg都係不滿hkg架喇
hkg真係告既話
你都唔會返去hkg
lihkg又可以再跟據個提告範圍再改個樣
再出過

咁吃力不討好
你係阿joe仲做唔做呀

依件係高登改良版嚟

多左兩個台就唔係抄

New barlun按內地法律又真係無錯架 所以係奈佢唔何
但上連登係可以簡

有無用先得架

黎得lihkg都係不滿hkg架喇
hkg真係告既話
你都唔會返去hkg
lihkg又可以再跟據個提告範圍再改個樣
再出過

咁吃力不討好
你係阿joe仲做唔做呀

無理既控告好似tvb咁好笑
邊個同你講呢個世界唔可以有雙重標準?
好普通男同女黎講都已經係雙重標準啦
樓主讀下書先出黎抽水啦 柒頭

咁連仔有邊樣做得好?

比多個選擇
抄乜撚野?平台都叫抄,咁依個世界邊個係第一個網上科林?
高登值錢係高登仔,唔係個垃圾壇,高登仔過檔連登變連登仔,高登自然變返無價值既垃圾

你夠膽話連登100%原創 咪當你贏
人無恥

連個名都基於高登

LIHKG邊到基於高登

唔係跟人加個登字做乜呀, 寶蓮燈呀

學巴打你咁講都可以講寶蓮燈似連登 因為無理論基礎

咁連仔有邊樣做得好?

管理不善 - 開頭扮親民依家潛水
縱容五毛 - 連登就縱容小學雞同護主犬
鎮壓異見 - DEL POST
獨斷官方apps - 唔比DAT 開第三方APP
抄乜撚野?平台都叫抄,咁依個世界邊個係第一個網上科林?
高登值錢係高登仔,唔係個垃圾壇,高登仔過檔連登變連登仔,高登自然變返無價值既垃圾

你夠膽話連登100%原創 咪當你贏
人無恥

連個名都基於高登

LIHKG邊到基於高登

唔係跟人加個登字做乜呀, 寶蓮燈呀

呢個正式個名叫 lihkg 討論區,唔係叫連登

咁連仔有邊樣做得好?

連尼住頂盡叫less evil
但總有班護主犬當佢神咁拜 屌2句就幫哂口咁
同撐曾俊華話佢民主之父果班一鳩樣

咁連仔有邊樣做得好?

個4樣其實放係高登重誇張
所以我簡係連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞