[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
啲正負皮係顯示巴絲數目
-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主

班垃圾邏輯帝
屌你老味下面樓主有心合理化叫雞
我屌呢個point可以反屌我
仲話咩用錢換自己想要既野
屌你老母 屌鳩女人做雞個陣就道德高地
自己叫雞個陣就財務自由 無撚晒道德
雙重標準

各位好撚有邏輯既男士有冇興趣駁下
你已正評了這討論
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主

班垃圾邏輯帝
雙重標準

我尊重任何職業
我冇怪過女人做雞, 唔好拉埋樓主落水

同樣道理, 未必所有巴打都會叫召妓做"財務自由"
唔好因為我既言論拉埋佢哋落水
如果鬧親交都係個女講道理 個男就成個細路咁咩都唔聽又點計

我想講有時唔好以偏蓋全 的確一大堆女係咁on99
但我相信有更多係獨立+有頭腦+理性既女人

至少我身邊既女仔fd全部都好成熟 而且係完全唔想/唔需要用男人錢 更加覺得與其等運到釣金龜 不如靠自己仲實際

咩人聚咩群啦現實就係
生活圈子低質就自然更大機會遇到更低質嘅人
題目一開始就錯了 港女x=所有女人
同埋某幾段都寫得小小勉強
連登仔成日攻擊非處係雞又點解釋?
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權
我都好憎港女又要平等又唔aa
但我都唔鐘意兩性互相仇恨嘅關係

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人 只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講 因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引 誹謗到閣下的話sorry

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

笑死
搬龍門啦柒頭
怪就怪你自己一開始將說話講到最盡
依加就係到縮
咁我依加唔係雞
覺得比你hurt到好撚唔開心
要求你同我say sorry ok?

強烈要求樓主向我道歉

驗眼啦文盲
女性有優勢時
:岩呀(冇事發生)
:默默忍受。。

男性有優勢時
:讓下女仔得唔得呀,男女公平呀,比d風度啦
:繼續默默忍受。。
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人 只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講 因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引 誹謗到閣下的話sorry

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

笑死
搬龍門啦柒頭
怪就怪你自己一開始將說話講到最盡
依加就係到縮
咁我依加唔係雞
覺得比你hurt到好撚唔開心

要求你同我say sorry ok?

under妳個condition, 如困我有話過妳係雞我願意道歉
但係我冇 即使首頁, 話"女人", 都冇話人係雞

即係呢到
如果仆街成千幾二千個絲打你講d野又唔撚中
係咪你會逐個道歉say sorry

全香港男人叫妳含撚妳係咪含啊傻豬bb♥

班垃圾邏輯帝
雙重標準

我尊重任何職業

又縮
企穩未呀
一陣我攻下你又縮下

班垃圾邏輯帝
雙重標準

老實講,做雞唔啱 叫雞固然都唔啱 係個差別上,女人係為錢出賣身體,而呢個行為係大部分黎講個個女仔都唔想,明顯係作賤自己.
真鐘意卜嘢果d另計 講唔到咁多情況.
叫雞係享受而男人唔會受到任何傷害 除左性病
以上係實際情況 冇話合唔合理叫雞 但你合理緊做雞
我立場冇幫邊邊 純碎用第3身睇你地對話
樓主條垃圾
一開始開post屌你老尾就係威係勢屌晒全香港女人
仆你個街屌兩屌係咁縮
柒撚左係到認撚左先ok?
雖然話一枝竹打成船人,但基本上都打岩。

呢代怪怪地,上一代香港女人無咁唔fair, 或者佢地都有樓主講果d雙重標準問題,但佢地會做好自己既role, 會真係照顧好頭家,會識煮飯,會所謂既相夫教子。但去到宜家,好多女人既優點變左佢地口中男人歧視佢地既論據。
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

咁你咪topic改做港女囉
睇完你成篇都係講香港所有女人
真係冒犯性

其實成篇野講既
出面十個女人有9個都係咁wo
你話你圈子唔係咁啫
但係呢到既大部分男會員既圈子中有大部分都係咁
你又點睇

近朱者赤

恭喜你成為香港女性既小眾
有冇人覺得樓豬啲字好立體

班垃圾邏輯帝
雙重標準

我尊重任何職業

又縮
企穩未呀
一陣我攻下你又縮下

我講事實 縮咩
妳quote到我有話人係雞既source出來, 有道理, 我屈人既, 我咪say sorry 問題妳冇source啊嘛

班垃圾邏輯帝
雙重標準

老實講,做雞唔啱 叫雞固然都唔啱 係個差別上,女人係為錢出賣身體,而呢個行為係大部分黎講個個女仔都唔想,明顯係作賤自己.
真鐘意卜嘢果d另計 講唔到咁多情況.
叫雞係享受而男人唔會受到任何傷害 除左性病
以上係實際情況 冇話合唔合理叫雞 但你合理緊做雞
我立場冇幫邊邊 純碎用第3身睇你地對話

樓上班友道德撚上晒身用道德角度屌wo
你點睇?
樓主條垃圾
一開始開post屌你老尾就係威係勢屌晒全香港女人
仆你個街屌兩屌係咁縮
柒撚左係到認撚左先ok?

上面有講點解叫"女人"
而且唔止一次, 亦都唔止一個角度
文盲唔覆
有著數r咪男女平等囉
冇著數咪wfc
如果你將用勞力打工賺錢同做雞搵錢係一樣既,咁無得講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞