[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
輸打贏要呢四隻字夠唔夠總結班女人
男人老狗開埋曬啲咁嘅POST講男人點樣蝕底,女人點樣著數真心好柒,影撚衰曬

大學生佔中講自己點樣買唔到樓,批評共產黨,而唔識捉緊中港機遇, 枉讀大學

咁又點? 幸福永遠係自己爭取, 唔敢出聲俾人當狗咁踩住上係正常, 但我唔會甘心

就係你呢啲人, 定義男人應該要有氣度, 定義乜嘢叫氣度, 男人又要乜乜柒柒, 先會拖低整體利益

唔關事,就係因為男人所以先使理班八婆講乜,成班男人喺到圍爐講女人嘅不是,柒撚到呢

冇圍爐, 我會派埋傳單, 正面開波

不教度陰山
其實上面駁果d全部都係捉緊叫雞呢個咁有爭議性嘅問題講,可以講到佛誕都未完。根本其他項都駁唔到,係度兜圈

駁唔到

題目已經變成
'妓女嘅出現究竟係邊個嘅責任'
輸打贏要呢四隻字夠唔夠總結班女人

女人口中既男女平等係建立於「男人養女人係理所當然」之上
其實上面駁果d全部都係捉緊叫雞呢個咁有爭議性嘅問題講,可以講到佛誕都未完。根本其他項都駁唔到,係度兜圈

駁唔到

題目已經變成

其他野唔夠人講咪唯有spin落一個pt度循環論證囉
有同女人鬧過交就明
男人老狗開埋曬啲咁嘅POST講男人點樣蝕底,女人點樣著數真心好柒,影撚衰曬

大學生佔中講自己點樣買唔到樓,批評共產黨,而唔識捉緊中港機遇, 枉讀大學

咁又點? 幸福永遠係自己爭取, 唔敢出聲俾人當狗咁踩住上係正常, 但我唔會甘心

就係你呢啲人, 定義男人應該要有氣度, 定義乜嘢叫氣度, 男人又要乜乜柒柒, 先會拖低整體利益

唔關事,就係因為男人所以先使理班八婆講乜,成班男人喺到圍爐講女人嘅不是,柒撚到呢

不教度陰山

睇來我係時候要改個型D既名
吓吓俾人老母老母唔係幾好

啱喇,學埋班女人咁,整埋啲男權組織,捍衛男權啦,睇到都覺得羞家

駁唔到

唔係
只要我是但駁到一個point之後/甚至唔撚駁
跟手我又鳩up番十樣8樣on9男權撚既鳩up理論
之後就話其實大家互屌無意思 不如握手言和?

駁唔到

題目已經變成

講真,如果妓女嘅出現係古代男性對女性嘅物化行為,上面某位絲打係咪應該支持女性做雞係身體自主呢

唔撚明呀講白d ok?
世界本身就無平等
都唔點解彈出個男女平等

駁唔到

唔係
只要我是但駁到一個point之後/甚至唔撚駁
跟手我又鳩up番十樣8樣on9男權撚既鳩up理論
之後就話其實大家互屌無意思 不如握手言和?

咁你咪唔好駁囉,走入嚟討論又唔係討論,針住啲小問題重覆又重覆,以為咁樣係打開缺口,其實更大嘅問題都無駁過/駁唔到。

樓上我咪認真討論過

啱喇,學埋班女人咁,整埋啲男權組織,捍衛男權啦,睇到都覺得羞家

學埋班女人
好似女人咁
你呢樣係貶低女性既侮辱, 而且竟然係因為眾生平等既自由表達權利
我唔覺得你可以咁樣蔑視女人
亦都唔覺得男人冇同等既表達權利
日本女就正喇 咩都聽哂男人話 系系系聲(日文)
世界本身就無平等
都唔點解彈出個男女平等

問題係幾百年前我阿爺大男人
佢哋阿嫲唔忿氣
高叫"男女平等"
今日失衡就要我哋呢班無辜男性子孫找數

駁唔到

題目已經變成

講真,如果妓女嘅出現係古代男性對女性嘅物化行為,上面某位絲打係咪應該支持女性做雞係身體自主呢

唔撚明呀講白d ok?

如果你支唔支持做雞係身體自主?
如果支持,咁你認唔認同做雞係物化自己?點解女權主義者咁反對物化女性,但又唔反對人做雞?

自己物化自己得,人地物化自己唔得
女人唔講男女平等
唔通男人就講男女平等咩

根本呢d野就只不過係一段感情關係入面大家互搶主導權,睇下男方定女方既口才好d可以騎住另一半之嘛

駁唔到

題目已經變成

唔撚明呀講白d ok?

如果你支唔支持做雞係身體自主?
如果支持,咁你認唔認同做雞係物化自己?點解女權主義者咁反對物化女性,但又唔反對人做雞?

可以係身體自主 亦都可以唔係身體自主
女權主義者反對物化女性 但係同時尊重d雞物化自己既權利 正正係懂得尊重既表現
除非你下一步想講女權主義者一路做雞一路反對人地物化自己
我係絲都好認同依家啲港女係咁
普通女仔會互相尊重,體諒男朋友
我都成日陪男朋友睇高達,打機,完全唔覺得係咩問題
食飯AA制,自己覺得一日未結婚,就唔應該要其他人啲錢
自己又唔係俾唔起 唔明點解啲女咁厚臉皮食人啲錢
明白返工嘅累,本身自己有返part-time
男女都會發脾氣,本來想對方tum返,
但又惗下對方都想人tum,就會行動
但依啲女少之又少,一係就做隻"潔身自愛"嘅雞
一係就覺得自己好有market,淨係睇錢嘅雞
影衰哂香港女性,俾人話

[厹mode]contact and pm me please[/厹mode]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞