[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
雖然連登咁多男人講到點仇視女人
但自己從來唔會係生活中,遇過咁嘅男性。
所以,根本係個人問題。
你點對人,人點對你。
好似話,女人如果養男人就係食軟飯,男人養女人就應份,如果個女人肯各自aa負擔,個女人係好女人。嚟種思想,就算幾好嘅女仔都冇可避免有。

樓主雖然用錯「女人」嚟個terms。但佢嘅目的係屌醒大家,自問冇問題嘅人,無須對號入座,做好自己就得。

依家個問題唔係:究竟係咪男女平等。而係,點解女人可以高叫女權嘅時候,男人講返男權竟然會俾人屌。咁咪叫唔平等。

不過,見到有絲打話唔想見到兩性仇視,我都好認同。
所以,根本係個人問題。
你點對人,人點對你。
好似話,女人如果養男人就係食軟飯,男人養女人就應份,如果個女人肯各自aa負擔,個女人係好女人。嚟種思想,就算幾好嘅女仔都冇可避免有。

樓主雖然用錯「女人」嚟個terms。但佢嘅目的係屌醒大家,自問冇問題嘅人,無須對號入座,做好自己就得。

依家個問題唔係:究竟係咪男女平等。而係,點解女人可以高叫女權嘅時候,男人講返男權竟然會俾人屌。咁咪叫唔平等。

因為而家女權越踩越過界
-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主

班垃圾邏輯帝
屌你老味下面樓主有心合理化叫雞
我屌呢個point可以反屌我
仲話咩用錢換自己想要既野
屌你老母 屌鳩女人做雞個陣就道德高地
自己叫雞個陣就財務自由 無撚晒道德
雙重標準

我尊重任何職業
我冇怪過女人做雞, 唔好拉埋樓主落水

同樣道理, 未必所有巴打都會叫召妓做"財務自由"
唔好因為我既言論拉埋佢哋落水

又縮
企穩未呀
一陣我攻下你又縮下

我講事實 縮咩
妳quote到我有話人係雞既source出來, 有道理, 我屈人既, 我咪say sorry 問題妳冇source啊嘛

我洗撚quote你有話人係雞既source咩
咁你係咪又要quote下我本人 屌鳩男人叫雞有性病污joe呀
喂你樓上岩岩好多手足屌鳩女人做雞喎
做咩唔幫下我口?
狗公係男人入面最撚低賤既職業,但呢種職業搞到成個男人群都冇運行
所以,根本係個人問題。
你點對人,人點對你。

例子
冇話唔比你地做雞
但亦都唔好貶低男人叫雞,冇雞蟲你d雞點搵食呀
同埋唔該做雞就有做雞嘅自覺啦,明明雞黎仲扮上菜扮純潔 又要做雞要又貞潔牌坊邊有咁著數
CHING ho ball
未睇先正皮
睇親紅藍綠post 就好似睇緊3D 卡咁
狗公係男人入面最撚低賤既職業,但呢種職業搞到成個男人群都冇運行

情同港女
所以以女人咁講呢個topic都未算大錯

樓主岩岩話覺得做雞無問題
其實我份人都好有道德 一齊屌鳩佢ok?
好認真講
如果男性撇除性慾
女性真係弱小得可憐
論力量 男>女
論才智 往往好多發明家,科學家都係男比女多
好多高層 都係經常男多過女
咁你話有d野係女性先做得黎 例如煮飯個d
咪玩啦邊個大廚唔係麻甩佬
唔係話全部女性都係差,都一定有好多叻叻既~但係只佔全部女既少數囉
要不是男性性慾強將d女捧到上天,佢地除左用黎繁殖仲有咩作為
啲人真係好鐘意打橫嚟講
https://youtu.be/nS7AMMYJ2zk
做雞同叫雞都有問題
笑貧不笑娼都講得出

呢句係講緊社會淪落到咁既地步囉ok??????並唔係合理緊你地做雞呀
到底讀咩書大
依家d細路真係讀死書 唔識睇下課外書?

OK 引用錯係我柒
自隊一打

但其實 以道德黎講 性交易根本就唔應該存在
無論買賣雙方都係唔見得有幾馨香
以商業黎講 一買一賣並無不可
成件事冇邊個高等低等啲
男人冇咁大性需要就根本唔會衍生到呢個行業 更加冇可能歷久不衰
有demand自然有堆想搵快錢既女人supply
所以雞既出現真係要全然怪責辱罵女方?

女人出賣身體固然幫唔落 但係真係佢地錯哂?

女做雞同男叫雞,都係一樣比人話cheap架啦。

你可以用好多道理去拗贏,但觀感既野係無得拗。
冇話唔比你地做雞
但亦都唔好貶低男人叫雞,冇雞蟲你d雞點搵食呀
同埋唔該做雞就有做雞嘅自覺啦,明明雞黎仲扮上菜扮純潔 又要做雞要又貞潔牌坊邊有咁著數

冇話唔俾你叫雞
但你叫完雞又貶低隻雞
冇雞 你班雞蟲點叫雞呀
明明雞蟲黎 仲要求要好女人
叫完雞又想要貞節牌坊
[quote][quote][quote][quote][quote]-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主

比樓主搞到分左心岩岩思維亂左
用簡易邏輯推理:
given 叫雞 係有問題
咁樓主第2句 statement 已經係錯左 被標籤為雞蟲 係無問題 所以呢個point不成立
given 叫雞係無問題
係叫雞無問題既情況下 同理 做雞一樣無問題
所以
女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
呢句 statement 係正確
而下面句 statement 亦係岩既
所以根本無問題發生 結論咪各有各精彩囉
所以用呢個point去指出男女不公係不合邏輯
[quote][quote][quote][quote][quote]-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔

比樓主搞到分左心岩岩思維亂左
用簡易邏輯推理:
given 叫雞 係有問題
咁樓主第2句 statement 已經係錯左 被標籤為雞蟲 係無問題 所以呢個point不成立
given 叫雞係無問題
係叫雞無問題既情況下 同理 做雞一樣無問題
所以
女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
呢句 statement 係正確
而下面句 statement 亦係岩既
所以根本無問題發生 結論咪各有各精彩囉
所以用呢個point去指出男女不公係不合邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞