[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗

雙重標準?
女人用身體換撚完錢咪享受囉
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

真係屌你 我俾錢買我想要既野 都叫作賤

真係屌你 我用身體換自己想要既野 都叫作賤

合理化做雞?

唔係喎 佢地做ptgf做雞真心唔關任何人事 你唔中意你嘅事 不過唔好一路鬧佢地一路幫班雞蟲囉
https://youtu.be/BZgg4tocIvY

睇下我講咩啦
快d答啦,連登詭辯家幾時爭取打破IT界、地盤界、工程界同埋礦坑界既玻璃天花板

你知唔知咩叫反駁

睇清楚人地最後個point先

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

歪理當道理 女人logic 世界級
認同你既真係無天理

proof?
請問世界一開始有寫明用身體換自己想要既野會不得好死 落地獄?
你係真理?憑咩?
屌 男女平等 平權根本就想推女性去一個不敗之地
平權?平等?去到有一日男人可以強姦班臭雞但告唔入先再講啦
快d答啦,連登詭辯家幾時爭取打破IT界、地盤界、工程界同埋礦坑界既玻璃天花板

唔係幾明ching你up咩

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

合理化做雞?

唔係喎 佢地做ptgf做雞真心唔關任何人事 你唔中意你嘅事 不過唔一路鬧佢地一路好幫班雞蟲囉

我冇幫班雞蟲講好說話,
應該係話,話班雞蟲嘅力氣都慳翻。
但做D咁唔愛惜自己愛惜身體嘅人
我就好想鬧醒佢地。
先排aa制單野,勁多人話個男仔要請個女仔

有無link

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155528684607448&id=105259197447

蘋果個post

見到以下對話

甘肉酸,幾百蚊姐,我係女仔會埋左張單,然後呢世唔見

一早諗住AA嘅就一早唔好一齊食,唔啱feel最多無下次啫,同得人哋撑枱腳,連男人最起碼嘅風度都無,羞家。

我係男人,連請人食餐都咁撚度,真羞家,係屋企煑公仔麵,食完打飛機,十蚊都唔洗,識着呢的男人真係食得屎!
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

一陣我逐個point屌鳩你
幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

不過聽日有三份paper交, 唔玩咁夜

是但淨係拎最後一個point
你地男人平時咪又成日笑我地女人係雞?

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

夠公平未

唔敢覆

玻璃天花版都唔識,你真女權定假膠呀
講得太啱。。女人。。。。唉
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

夠公平未

唔敢覆

斷開一舊舊點撚樣睇呀 一陣先睇

sorry

sorry

今日全港ot

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

只係假設一個情況

以後男人唔會再叫用身體換錢既女人做臭雞, 唔會介意
妳哋女人係咪就覺得將來個老公以前經常叫雞冇問題先, 個個男人都叫過雞冇問題先

唔駛答我, 自己知就好, 假設性問題只係引導大家思考, 並冇絕對答案

無錯 所以我唔撚答你
咁係咪可以當我駁左你最後個個point?

樓主點睇?

不如你答撚左我呢個先?
今日全港ot

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

只係假設一個情況

以後男人唔會再叫用身體換錢既女人做臭雞, 唔會介意
妳哋女人係咪就覺得將來個老公以前經常叫雞冇問題先, 個個男人都叫過雞冇問題先

唔駛答我, 自己知就好, 假設性問題只係引導大家思考, 並冇絕對答案

無錯 所以我唔撚答你
咁係咪可以當我駁左你最後個個point?

樓主點睇?

不如你答撚左我呢個先?

講咗好多次上面有覆
唔想應酬文盲, 妳上一頁啦

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

合理化做雞?

唔係喎 佢地做ptgf做雞真心唔關任何人事 你唔中意你嘅事 不過唔一路鬧佢地一路好幫班雞蟲囉

我冇幫班雞蟲講好說話,
應該係話,話班雞蟲嘅力氣都慳翻。
但做D咁唔愛惜自己愛惜身體嘅人
我就好想鬧醒佢地。

而點解話班ptgf作賤
係因為佢地有個錯誤觀念
就係:付出肉體去搵錢
我係女都好同意你講既野,深明自己其實係主張男女角色要依所謂的標準進行(男人負責搵錢),唔係男女平等。

所謂平等其實就係體諒女性是天生的弱者。
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞