[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
女朋友之前有一排成日話你係咪男人黎

有時都覺得呢個社會比勁多壓力男人
女仔喊會比人同情
男仔喊會比人話冇用

女人養得起自己等於女強人
男人養得起就係應該

利申:絲 身邊多公主病
知左好耐,男人多數大量唔出聲就以為自己理直氣壯

成日將捧到自己係社會上有優勢嘅行為講成咩平權

上年希魔出黎選仲吹咩女權運動先笑死人

結果咪比男人用選票踢走左囉
啲字3D既

你倒轉睇仲有4D

女仔喊會比人同情
男仔喊會比人話冇用

男人養得起就係應該

[厹mode] pm and contact me please [/厹mode]

男人出聲咪小家囉,計較囉,成個女人咁囉,冇逆境商數囉
根本球證乜證都係佢哋嘅人
女人會生仔 尼m
男人成日要打飛機
點同呢

好多男人都係廢撚事嘈 廢事咁計較
但女人唔撚會明 只會得寸進尺
到你頂唔順同佢嘈 又開始話女朋友唔係要黎罵

你依家咩態度啊
你依家啫係唔覺得自己有錯啦?
話你兩句就發爛炸
你依家已經唔愛我啦
女人就係垃圾 完

女仔喊會比人同情
男仔喊會比人話冇用

男人養得起就係應該

[厹mode] pm and contact me please [/厹mode]

利申我冇比正/負評
始終唔係所有女人都係樓主咁講
但我睇到唔會太大反應 係因為只要你覺得唔係話緊自己就OK嫁啦 唔駛太嬲

不過啲公主病真心好難頂
有時聽佢地講嘢 唔回應又唔得 回應又唔啱聽
無人發現個po係3d既
呢個世界根本冇所謂公平 平等
要有乜就靠自己努力爭取返黎
做女人要靠男人先生存到真係好低賤
如果鬧親交都係個女講道理 個男就成個細路咁咩都唔聽又點計

我想講有時唔好以偏蓋全 的確一大堆女係咁on99
但我相信有更多係獨立+有頭腦+理性既女人

至少我身邊既女仔fd全部都好成熟 而且係完全唔想/唔需要用男人錢 更加覺得與其等運到釣金龜 不如靠自己仲實際

咁如果要你班朋友養返個一事無成普通既男人又點睇
男人養得起就係應該

獨立既唔係港女點睇
女人會生仔 尼m
男人成日要打飛機
點同呢

結構性分別哩啲仲有咩討論空間
其實男女平等我覺得都冇咩可能 根本大家能力都唔同

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗

雙重標準?
女人用身體換撚完錢咪享受囉
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

真係屌你 我俾錢買我想要既野 都叫作賤

真係屌你 我用身體換自己想要既野 都叫作賤

歪理當道理 女人logic 世界級
認同你既真係無天理

proof?
請問世界一開始有寫明用身體換自己想要既野會不得好死 落地獄?
你係真理?憑咩?

咩事,如果咁既話冇野叫賤啦
點樣為之叫賤呢d野不嬲都係後世所定義嫁啦,冇野係世界一開始就定義左bo,你咁講好有問題
唔係完全反對你個point,但係用身體換野,呢個社會認為叫賤

收皮啦Hilary

夠膽死講 women have always been the primary victims of wars

班男人戰死埋沙場都唔係primary
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

一陣我逐個point屌鳩你
幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

不過聽日有三份paper交, 唔玩咁夜

是但淨係拎最後一個point
你地男人平時咪又成日笑我地女人係雞?

你知唔知咩叫反駁

睇清楚人地最後個point先

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
女人用身體換撚完錢咪享受囉
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

咪on9 男人運用金錢購買性服務咪 叫雞囉
屌你老母完全同意
輕輕一推
男女係要平等,除左食飯埋單之外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞