[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
講港女就港女啦!係要標「女人」
叫我呢啲獨立自主女人情何以堪呀?
你用屎眼生個仔出嚟就係男女平等啦

咪係 一碌鳩打一船人

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人
只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講

因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引

誹謗到閣下的話sorry
連登詭辯家,幾時爭取下it界男女比例應該平等
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

一陣我逐個point屌鳩你
幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

不過聽日有三份paper交, 唔玩咁夜

是但淨係拎最後一個point
你地男人平時咪又成日笑我地女人係雞?

你知唔知咩叫反駁

睇清楚人地最後個point先

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

只係假設一個情況

以後男人唔會再叫用身體換錢既女人做臭雞, 唔會介意
妳哋女人係咪就覺得將來個老公以前經常叫雞冇問題先, 個個男人都叫過雞冇問題先

唔駛答我, 自己知就好, 假設性問題只係引導大家思考, 並冇絕對答案

無錯 所以我唔撚答你
咁係咪可以當我駁左你最後個個point?

樓主點睇?
我讀nursing,
同班女人相處
上堂位又我霸,名又我簽,tips又我比
做少樣又被佢地屌。
佢地串我,我嬲就話我小氣
我串佢地,佢嬲就話我口賤臭男人
乜撚都係我食嘥,公平咩?
「做男人大方D?」我大你老母呀
大方完有閪屌就話,
大方完冇撚都冇呀仆街

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗

雙重標準?
女人用身體換撚完錢咪享受囉
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

真係屌你 我俾錢買我想要既野 都叫作賤

真係屌你 我用身體換自己想要既野 都叫作賤
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

夠公平未

我有覆妳, 絲打

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

再鳩up一下
呢到你完全係偷換概念 你唔係你想要既野
麻煩請注明係 你俾錢去叫雞 都叫作賤

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

合理化做雞?

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

合理化做雞?

笑死 你樓上係到合理化叫雞呀
題目一開始就錯了 港女x=所有女人
同埋某幾段都寫得小小勉強
連登仔成日攻擊非處係雞又點解釋?
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權
我都好憎港女又要平等又唔aa
但我都唔鐘意兩性互相仇恨嘅關係

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人 只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講 因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引 誹謗到閣下的話sorry

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)
今日全港ot

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

只係假設一個情況

以後男人唔會再叫用身體換錢既女人做臭雞, 唔會介意
妳哋女人係咪就覺得將來個老公以前經常叫雞冇問題先, 個個男人都叫過雞冇問題先

唔駛答我, 自己知就好, 假設性問題只係引導大家思考, 並冇絕對答案

無錯 所以我唔撚答你
咁係咪可以當我駁左你最後個個point?

樓主點睇?

夠公平未

我上面有覆妳
今日全港ot

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

男人為錢去賣身付出身體 咪叫鴨囉
-女人可以check男友電話,控制社交圈子
-男人做會侵犯私隱,冇空間,控制狂

-女人只可接受男人返工,被男人養,女人都要返工已經係極限,會委屈
-男人不可能唔返工,被女人養會標纖為冇用,食軟飯

-女人嘅「上進心」只需釣金龜,飛上枝頭
-男人嘅「上進心」必須要每日勞動,不斷增值,而且要用金錢衡量,並比其他人有較多資源

-女人發脾氣係應份,而且必須要有人低聲下氣安慰
-男人發脾氣為脾氣差,暴力傾向,戾氣,不憐香惜玉,燥狂症

-女人分手,出軌,因為男人差,令女人死心
-男人分手,出軌,等於賤人,不可追究女人做了甚麼

-女人買超出負擔能力嘅手袋,只係適當地奬勵自己(就算用男人錢)
-男人買玩具,模型,遊戲,等於浪費金錢,貪玩,浪費生命,不上進,不儉財

-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」

更多嘅,你哋生活自有體會。

女人只係靠定義「男人應該如何,應該承擔,應該上進,應該大方」來吸啜社會利益

香港女人只係企圖掠奪社會一切資源嘅巨群蝗蟲,並無平等可言

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

識講越俾人屌就越殘 仲可以用呢個身體換物質好合理

講撚左去邊呀你 自己諗下自己講左乜撚啦
lm

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

合理化做雞?

唔係喎 佢地做ptgf做雞真心唔關任何人事 你唔中意你嘅事 不過唔一路鬧佢地一路好幫班雞蟲囉

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤

雙重標準?
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受

再鳩up一下
呢到你完全係偷換概念 你唔係你想要既野
麻煩請注明係 你俾錢去叫雞 都叫作賤

果然係9up

乜撚野鳩up呀
你睇番樓主最尾個point寫咩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞