[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
成班臭雞
如果真係要討論,應該拎返A and F 同埋女性專用車箱黎講
如果真係要討論,應該拎返A and F 同埋女性專用車箱黎講

朋友,你不夠政治正確呢
連登男女比例為
1929:59
返屋企打飛機囉

唔好彩還著呢啲女人,一係教好佢,一係離開佢,就係咁簡單
返屋企打飛機囉

唔好彩遇著呢啲女人,一係教好佢,一係離開佢,就係咁簡單
最後一個point 舉例唔正確
女人一樣會比人標籤係雞係公廁

我努力工作女人咪又係話你困住佢係屋企,貶低佢工作技能,缺乏工作機會,被男性歧視
得罪講句 你地係到講咩咪又係呢到講完呢到散
返返現實咪都係俾條女食住 哂氣啦

同意
得罪講句
屌完咪又要幫人埋單
D臭西港女又唔會改
呢個香港應該仲有好女仔既 會唔會中意仇女既連登仔就唔知了

我又唔覺無改變!
有討論,即係大家都意識到有問題!
當意識到有問,大家行為,思想上就會有改變!
只要今天有小小既改變,未來改變一定會更大!
堅持一個信念,唔幫港女埋單,只要世界多一個人企出黎拒絕港女同臭雞!班臭雞就唔會咁得吋進呎!btw 臭雞,港女拎黎屌下做飛機杯就好了!千其唔好娶隻雞返屋企做老婆!

冇人講,就唔會有啟蒙
同埋我會考慮派傳單

女人做雞,好多都係under有工作選擇,有社會福利,有綜緩嘅情況下做
男人叫雞,我只可以認同一個情況:就係你天生嘅特質令你失去自由性愛權利,或者令你係擇偶競爭下有劣勢,異性接受你嘅程度相對較低

身邊有女朋友,有老婆嗰啲人,我已經屌柒佢哋並且絕交,我冇雙重標準先起碼

女人做雞,好多都係under有工作選擇,有社會福利,有綜緩嘅情況下做
男人叫雞,我只可以認同一個情況:就係你天生嘅特質令你失去自由性愛權利,或者令你係擇偶競爭下有劣勢,異性接受你嘅程度相對較低

身邊有女朋友,有老婆都去叫雞嗰啲人,我已經屌柒佢哋並且絕交,我冇雙重標準先起碼
有著數時「男女平等」
有責任時講「精圖文」
連登男女比例為
1929:59

true 你講得岩 but 我嬲你 仲知我就唔鐘意你咁講
其實呢個POST啲人係咪咁低質,條標題講緊啲女人,無話每一個女人,係講緊普遍性。你係都要拗話自己身邊朋友係點根本無任何討論價值。因為無人做過廣泛統計到底香港嘅女性係點樣諗。而家係講緊社會上整體風氣,唔係講緊你自己或者你啲朋友呀大佬。

自己唔撚帶頭盔屌番人轉頭

你平時講野係咪好鐘意challenge人地有冇問題?
今日天氣好熱呀!
熱?請你定義下幾多度先叫熱啦,我覺得凌晨三點鐘唔熱喎,所以你錯
係咪咁?

諗起當年李天命屌柒梁燕城既字字定義
再咁發展落去會無人結婚
個個剩係玩速食/sp/叫雞/做雞

話改變唔到現況/無心改變嘅肯定係五毛
我又唔覺得樓主講果d係社會風氣喎
大把人正正常常
只係網上傾向發大極端例子講

如果連登有兩個post:
同女朋友一齊左3年,平平淡淡相處得唔錯
臭西拜金港女派帽收兵拒絕aa制
邊個post會有人討論?

返返現實啦
不能同意更多。
只想拎,但唔肯放下。

例子:仲會話人食軟飯。
我又唔覺得樓主講果d係社會風氣喎
大把人正正常常
只係網上傾向發大極端例子講

如果連登有兩個post:
同女朋友一齊左3年,平平淡淡相處得唔錯
臭西拜金港女派帽收兵拒絕aa制
邊個post會有人討論?

返返現實啦

上面講過
我只係見到有個火種萌芽,並好易利用人嘅墮性,social norms而蔓廷開去,我只係想制止場大火發生
返返現實啦
班女權撚爭取果d野根本全部對佢地有利,冇著數果d永遠都唔會爭取
有著數未lady first囉
要蝕底未男女平等囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞