[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
收撚皮啦亂咁屈
你三返四次偷換概念仲話我假膠極端
自己理解差就話人shift scope
垃圾
工程 運輸都好缺乏diversity 架
又唔見女權閪話要工程界運輸界多d女性
講到斷章取義你仲叻啦
我話現時學校既system冇考慮男女生理同心理既分別
你就係咁屈鳩我生理>社會
有個巴打既經濟你都可以理解錯

唔撚知芒果係咩性乜就查下本草綱目啦
講笑話分兩大種 語帶相關 諷刺
你個所謂笑話兩種都唔係
獻醜不如藏拙啦
講到斷章取義你仲叻啦
有個巴打既講自己經歷你都可以理解錯

你個所謂笑話兩種都唔係
獻醜不如藏拙啦
真理
樓主d 色配得好難睇

首先我係女人,然後好彩我班姊妹都唔係咁,不過我都想係呢到屌下班已經斷交臭雞:

你自己社經地位高過男人咪可以操控男人囉,但你有冇咁既料?冇既唔該收收皮啦好嗎?大家都係普通人點解一定要男人就哂你?憑咩?

呢個年代仲要男人承擔哂所有野既女人等俾人淘汏,樓價高物價高,家陣仲要加重男人既負擔要佢養埋你呢條好食懶做既垃圾,你估似以前一份糧養十個人?而家養你呢件垃圾都嫌多啊。

想做女皇帝?

你一世要依賴男人就永遠都唔好諗住自己有自尊,仲要對自己冇料冇學歷冇技能你憑咩得到條件好既男人,仲想男女平等?究竟知唔知「平等」建基於咩上面?等價交換啊,你俾到乜比你既男人咪可以拎翻啲乜囉,成日都要男人就哂自己,當自己係金雞識生金蛋?

你真係愛你男朋友就唔會想見到佢辛苦,唔會想佢唔開心,會一齊分擔。自私既臭雞只係會想人照顧佢,俾錢佢洗,根本冇諗過愛情係雙向。佢地唯一俾到男人乜野?咪就係塊閪囉,只係識得係到獻媚物化自己,之後再去怪人物化自己,痴撚線

BTW樓主開個post出黎都係佢地都係唔會明,除左男人自己係到圍爐之外,都係唔會改變到班臭雞既諗法,根本唔係活係同一個世界入面,你講人話佢地係會唔撚明,價觀係唔撚同就斷交最實際,無謂拉低自己水平。

仲有我都想係到屌下班雞蟲,係男既就有d 骨氣啦好冇,有閪就當人係女神,做完兵做完狗就當哂全世界女人都係雞,大把好條件既女人你可以溝但又唔溝自己走去食屎。

please,醒少少啦好嗎?

仲有,如果你成日覺得香港臭雞比例多過正常女人既,唔該你都思考下自己係咪有問題,物以類聚,你唔走出有問題既圈子就永遠都只係識到臭雞,其實係冇得怨。

雖然離哂題,不過十成九既年輕男女既矛盾都係出自於上面既問題上,男既女既都同我諗清諗楚,翻黎現實世界啦好冇

講事實班女人又嬲豬
講到斷章取義你仲叻啦

你個所謂笑話兩種都唔係
獻醜不如藏拙啦

你未聽過芒果濕熱之說?
家母細個都話芒果荔枝龍眼都不能多吃
我唔係香港大都成日聽

http://www.mingpaocanada.com/healthnet/content.php?artid=3043

歷來坊間都說芒果濕熱,唯我遍查書籍,都找不到芒果屬熱的記載。例如《草本療愈》指其微寒,《食物養生大全》與《食療食物大全》指其性涼,《食療果品》與《果療》指其性平。

所謂濕,大部份書籍並無提及濕字,只是說芒果性涼或寒。從中醫角度理解,寒涼損傷身體陽氣,特別是脾陽氣,不能運化水濕,濕就積聚,所以芒果聚濕,是間接後果。去到極點,稱為濕毒,芒果濕毒,這個論據可以成立

http://hk.apple.nextmedia.com/etw/art/20160612/19648915

經常聽別人說吃得芒果多會濕熱,到底甚麼是濕熱呢?在中醫來說,風、寒、暑、濕、燥、火(熱)是六種致病因素,濕跟火兩個致病因素同時出現,就叫作濕熱。濕熱的人,小便會帶黃,大便帶濕,更會生暗瘡、痱滋、喉嚨痛。濕熱亦是體質的類型,如果那人天生是濕熱的話,就最好別吃太多濕熱食物,例如芒果、榴槤、大樹菠蘿,因為這樣會令他體質更偏頗。除了濕熱,芒果亦容易引發敏感,吃了有機會嘴唇、面部發生紅腫,亦會較易引起接觸性過敏皮敏病,醫學上稱為芒果皮炎,或者芒果敏感。

8 Types of humor
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/5023227/All-jokes-fit-into-eight-categories-says-scientist.html
唔明點解你話得兩種
"Application" is words having a double meaning.

濕熱咪係個字兩多個解釋

I admitted that it wasn't a very good joke / 1q question; that's why I changed my name 找數

你世界太窄啦
講到斷章取義你仲叻啦

你個所謂笑話兩種都唔係
獻醜不如藏拙啦

因為好多女性對呢類工作都冇興趣,所以就唔會要求啲咩
不過見過女人做工程/收貨,啲嘢執到好細,搞到班師傅扯哂火
人手置頂
中撚晒point
何解用性經驗作為人(男或女)嘅價值評分
利申無知一問
中撚晒point

人手置頂

無人有睇到例證舉錯晒
無人有睇到例證舉錯晒
啲人唔肯接受現實
樓主講得好中肯
其實掉番轉講都得啦,
男人都有叫過雞媾過女有初戀過啦
打女人又有 性生活唔檢點又有
女人養嘅又有 你夠話女人比人養係雞啦
最尾個點仲話男人召妓比人話比人公審
男人點止召妓啊 玩交友app 識女仔周圍屌閪都得啦 有啲野係平等嘅
百幾隻臭G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞