[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
-女人可以check男友電話,控制社交圈子
-男人做會侵犯私隱,冇空間,控制狂

-女人只可接受男人返工,被男人養,女人都要返工已經係極限,會委屈
-男人不可能唔返工,被女人養會標纖為冇用,食軟飯

-女人嘅「上進心」只需釣金龜,飛上枝頭
-男人嘅「上進心」必須要每日勞動,不斷增值,而且要用金錢衡量,並比其他人有較多資源

-女人發脾氣係應份,而且必須要有人低聲下氣安慰
-男人發脾氣為脾氣差,暴力傾向,戾氣,不憐香惜玉,燥狂症

-女人分手,出軌,因為男人差,令女人死心
-男人分手,出軌,等於賤人,不可追究女人做了甚麼

-女人買超出負擔能力嘅手袋,只係適當地奬勵自己(就算用男人錢)
-男人買玩具,模型,遊戲,等於浪費金錢,貪玩,浪費生命,不上進,不儉財

-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」

更多嘅,你哋生活自有體會。

女人只係靠定義「男人應該如何,應該承擔,應該上進,應該大方」來吸啜社會利益

香港女人只係企圖掠奪社會一切資源嘅巨群蝗蟲,並無平等可言
我哋理應站在弱者一方,保護弱小,但今日女權已經如同癌細胞一樣,威脅社會運作,女人憑著「弱者」所得到嘅利益及權力,已經超出上限,男人已經好似溫水煲蛙一樣成為新嘅受害者
講得好
樓主好認真,睇黎真係好仇女
但都有道理

我只係想追求真正既男女平等
就算男人有錯, 我一樣會屌, 並非打壓女人
1個女人留下負評
Agger
1個女人留下負評

女人咪淨係識係背後做小動作, 講道理佢哋有撚咩
你知唔知你依家做緊乜
你依家喺度講道理啊!
你知唔知你依家做緊乜
你依家喺度講道理啊!

唉屌 唔記得講道理係對女人既一種侮辱來, 又要俾女權批鬥

係香港啲女人先會又要平等又有自己做公主
其他真正feminist係唔會咁 係追求真嘅男女平等
好丟架🤦🏻‍♀️

好丟架🤦🏻‍♀️

又要公平又要做公主呢個真係最撚屌

好丟架🤦🏻‍♀️

又要公平又要做公主呢個真係最撚屌

同免費單車, uber, 資本主義, 知識一樣
所有白人優質factors來到華人區一定變柒
樓主應該係講緊港女,港女永遠都係思維離地,雙重標準龍門任搬既生物,全世界要圍住佢轉。

當然狗公出現都係造就港女既其中一個原因,但同時港女亦有風駛盡。

要教訓港女,只有取去佢地最值錢既野,即係外表/青春。你話我mean又好,黑心又好。例如發生意外毀容,佢地先識乖乖地坐係度,好似台灣粉塵爆炸案咁。
基佬點計
介紹大家睇一個fb page
https://www.facebook.com/feministshk/
女人做嘅野有道理就唔撚係女人啦
Gchi
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊
鬼叫你要屌閪呀
唔撚鍾意既 咪一世打飛機囉
係咪得我一個睇到啲字好立體
Rape - committed by a man
with a woman

女人唔可以老強男人
高汁文
不嬲男女都冇平等過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞