[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
輸打贏要 得寸進尺 雙重標準
講完
先排aa制單野,勁多人話個男仔要請個女仔

有無link
駁唔到
仆街騻唔到 正評不解釋
係咪得我一個睇到啲字好立體

我以為我眼殘
我見到綠字凹藍字凸
仆街駁唔到 正評不解釋
屌你老母 公平咩
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

一陣我逐個point屌鳩你
幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

不過聽日有三份paper交, 唔玩咁夜

是但淨係拎最後一個point
你地男人平時咪又成日笑我地女人係雞?

你知唔知咩叫反駁

睇清楚人地最後個point先

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

只係假設一個情況

以後男人唔會再叫用身體換錢既女人做臭雞, 唔會介意
妳哋女人係咪就覺得將來個老公以前經常叫雞冇問題先, 個個男人都叫過雞冇問題先

唔駛答我, 自己知就好, 假設性問題只係引導大家思考, 並冇絕對答案
如果鬧親交都係個女講道理 個男就成個細路咁咩都唔聽又點計

我想講有時唔好以偏蓋全 的確一大堆女係咁on99
但我相信有更多係獨立+有頭腦+理性既女人

至少我身邊既女仔fd全部都好成熟 而且係完全唔想/唔需要用男人錢 更加覺得與其等運到釣金龜 不如靠自己仲實際

好彩我個圈子既女仔都係咁 正正常常 會覺得靠自己先最實際
可能因為家教好 冇乜扭曲既思想
又唔係全港女人都係咁既 有好多好女人係你未遇過姐

係香港啲女人先會又要平等又有自己做公主
其他真正feminist係唔會咁 係追求真嘅男女平等
好丟架🤦🏻‍♀️

又要公平又要做公主呢個真係最撚屌

同免費單車, uber, 資本主義, 知識一樣
所有白人優質factors來到華人區一定變柒

垃圾港女根本唔係為女性爭取權益
只係以女權名義滿足自己私心
講到自己咁女權唔見你為第三世界女性爭取 跨性別女性呢 女同性戀者呢? 屌你
話唔識嗰啲 唔見你上網揾嚟睇? 打隻字好難咩?
利申 intersectional feminist
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗

雙重標準?
女人用身體換撚完錢咪享受囉
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗
講港女就港女啦!係要標「女人」
叫我呢啲獨立自主女人情何以堪呀?
你用屎眼生個仔出嚟就係男女平等啦

咪係 一碌鳩打一船人
今日全港ot

幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

你知唔知咩叫反駁

只係假設一個情況

以後男人唔會再叫用身體換錢既女人做臭雞, 唔會介意
妳哋女人係咪就覺得將來個老公以前經常叫雞冇問題先, 個個男人都叫過雞冇問題先

唔駛答我, 自己知就好, 假設性問題只係引導大家思考, 並冇絕對答案

無錯 所以我唔撚答你
咁係咪可以當我駁左你最後個個point?
又唔係全港女人都係咁既 有好多好女人係你未遇過姐

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人
只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講
係咪得我一個睇到啲字好立體

我以為我眼殘
我見到綠字凹藍字凸

我都睇到立體

我都係
講咁多把撚咩
要怪就怪點解男性性需要比女性高
搞到一堆下體支配大腦既狗公自願把女性捧上天
需求大過供給邊有議價能力啊
就算個女人點西都有一堆人追棒
咁點解仲要同你玩平等
利申:叫雞都唔屌港女

咪係 一碌鳩打一船人

咁佢唔會無啦啦話我地呢啲正常人架嘛 我地知自己係正常人咪得 垃圾港女影衰我地就真
女人呷醋係著緊你
男人呷醋係小器、唔信你
如果鬧親交都係個女講道理 個男就成個細路咁咩都唔聽又點計

我想講有時唔好以偏蓋全 的確一大堆女係咁on99
但我相信有更多係獨立+有頭腦+理性既女人

至少我身邊既女仔fd全部都好成熟 而且係完全唔想/唔需要用男人錢 更加覺得與其等運到釣金龜 不如靠自己仲實際

咁你唔洗係度留言喎 屌既又唔係你

啱聽

因為咁既話就唔應該喺標題用“女人”
而係“港女”
係2個完全唔同tag黎

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人
只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講

因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引

誹謗到閣下的話sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞