[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
D女人遇到當件事係對自己有利時先feel到自己係女人既身分,要所有人都就撚晒佢地,話自己係女人,男人就係就女人架喇。對自己不利就係到高呼男女平等、女權主義。真係龍門任你搬
有事就識搵個閪出黎做擋箭牌,無事就收返個閪入老母個肚入面。
最可悲既係佢地唔撚覺得有問題。
所以話拎個閪出黎當八達通嘟呢句野真係講得冇錯,簡直可以入選本世紀最精警金句。
其實係香港地 女人真係有特權…

佢地可以任意批評男性 只要唔順佢地眼 就咩罪名都加係你身上 只要你一批評佢地 就會俾人話你無風度

仲有啲用下半身諗野嘅男人 會將佢地呢個缺點講成優點
同女人講道理需要好大既勇氣

同佢地講道理不如希望恐龍復活。恐龍起碼存在過,女人講道理係無存在過。
同女人講道理需要好大既勇氣

同佢地講道理不如希望恐龍復活。恐龍起碼存在過,女人講道理係無存在過。

屌 好撚樣衰啊
我讀nursing,
同班女人相處
上堂位又我霸,名又我簽,tips又我比
做少樣又被佢地屌。
佢地串我,我嬲就話我小氣
我串佢地,佢嬲就話我口賤臭男人
乜撚都係我食嘥,公平咩?
「做男人大方D?」我大你老母呀
大方完有閪屌就話,
大方完冇撚都冇呀仆街

屌,講起呢啲我都試過,以前中學有條八婆成撚日拎走我啲文具 擦膠呀 筆呀,跟住成撚日上堂拎枝塗改液畫花我本書跟住我嬲條八婆又係話鳩我小氣喎屌,後尾頂唔順當面屌鳩佢之後條八婆以後都唔敢做

巴打俾我唔忍啦,屌鳩呢啲八婆啦,同佢地做唔做fd都冇所謂啦,宜家錯又唔係你點解要受氣呢
完全駁唔到
我讀nursing,
同班女人相處
上堂位又我霸,名又我簽,tips又我比
做少樣又被佢地屌。
佢地串我,我嬲就話我小氣
我串佢地,佢嬲就話我口賤臭男人
乜撚都係我食嘥,公平咩?
「做男人大方D?」我大你老母呀
大方完有閪屌就話,
大方完冇撚都冇呀仆街

屌,講起呢啲我都試過,以前中學有條八婆成撚日拎走我啲文具 擦膠呀 筆呀,跟住成撚日上堂拎枝塗改液畫花我本書跟住我嬲條八婆又係話鳩我小氣喎屌,後尾頂唔順當面屌鳩佢之後條八婆以後都唔敢做

巴打俾我唔忍啦,屌鳩呢啲八婆啦,同佢地做唔做fd都冇所謂啦,宜家錯又唔係你點解要受氣呢

無錯呀,對住d八婆要屌架,唔屌唔撚識驚。
Hehe解決一切問題
其實係香港地 女人真係有特權…

佢地可以任意批評男性 只要唔順佢地眼 就咩罪名都加係你身上 只要你一批評佢地 就會俾人話你無風度

仲有啲用下半身諗野嘅男人 會將佢地呢個缺點講成優點

最撚睇香港狗唔起
三腳仔,兩邊不是人
未睇先正評 女人係最撚on9既生物
Agger
我係絲
從來覺得男女係情侶夫妻關係入面係冇平等
只要雙方ok咪得

但我諗男女平等唔係你講果啲野
而係工作待遇 社會福利 自由 等等
題目一開始就錯了 港女x=所有女人
同埋某幾段都寫得小小勉強
連登仔成日攻擊非處係雞又點解釋?
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權
我都好憎港女又要平等又唔aa
但我都唔鐘意兩性互相仇恨嘅關係

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人 只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講 因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引 誹謗到閣下的話sorry

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

咁你咪topic改做港女囉
睇完你成篇都係講香港所有女人
真係冒犯性

其實成篇野講既
出面十個女人有9個都係咁wo
你話你圈子唔係咁啫
但係呢到既大部分男會員既圈子中有大部分都係咁
你又點睇

你自己毒圈子細就唔好以偏概全做代言人
物以類聚姐 垃圾身邊緊係大部分係垃圾啦 去堆填區尋寶呀?

港女咪又係大部份香港女人

係臭屎井入面食得屎多當然唔知井外世界有得食好閪啦 因為你連屎都冇得食 有得食屎已經算滿足 介紹你去北韓 d味道聽金仔講最天下最正
我係絲
只要雙方ok咪得

呢三樣野有邊一樣係香港係做唔到男女平等?

如果無既話,咁香港既女權份子係咪可以縮返落佢老母個臭屄
我係絲
只要雙方ok咪得

呢三樣野有邊一樣係香港係做唔到男女平等?

如果無既話,咁香港既女權份子係咪可以縮返落佢老母個臭屄

其實你唔使起哂鋼咁
我想講我都覺得香港比其他國家係幾男女平等
當然工作待遇某啲工種不論男女都仲係有性別歧視
駁唔到
高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞